onsdag den 20. februar 2008

Isforøgelse som følge af ekstrem kulde i Arktisk


En bemærkelsesværdig forøgelse af isen I Det Arktiske Hav som resultatet af ’Ekstrem kulde.’

Thomas Lifson

En sandhed som er meget ubekvem for Al Gore.

Der er en sideeffekt af de ekstreme kuldegrader som det nordlige Canada har erfaret I de seneste uger: videnskabsmændene siger det har forårsaget, at vinterisen har spredt sig over Arktis, hvor isen forsvandt til rekord-lav fylde sidste år. Temperaturerne har været et godt stykke under –30 - -40 grader celsius siden ultimo januar over hele området, kviksølvet kom under –50 grader celsius i visse områder. Satellitbilleder viser, at kuldeperioden bevirker, at havisen udvider sig med omkring 2 millioner kvadratkilometer sammenlignet med hvad var tilfældet i de 3 foregående vintre. ”Det er virkelig godt at se, at isen vender tilbage” udtaler Josefino Comiso, en senior videnskabsmand hos Cryospheric Sciences Branch of NASA’s Goddard Space Flight Center i Maryland, til CBS News torsdag…

Vinterisen ser ud til at fortsætte med at udvide sig. ”Kulden gør isen tykkere i visse områder når der sammenlignes med data om istykkelser fra sidste år”, tilføjer en Lagnis. ”Isen er ca. 10-20 centimeter tykkere end sidste år, så det må siges at være en bemærkelsesværdig forøgelse,” udtaler han. ”Hvis temperaturen bliver på samme niveau denne vinter vil vinterhavisens udbredelse fortsætte” fortsætter Lagnis.

Er der nogen der vil være så venlig at fortælle alle de skrækslagne skoleelever, plaget af mareridt om druknende isbjørne, at Al Gore helt unødvendigt skræmmer dem.

http://www.americanthinker.com/blog/2008/02/so_polars_bears_arent_drowning.htmlse

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails