søndag den 29. juni 2008

Gratis frokost? Er det nu også rigtigt?

En meget høj pris for en gratis frokost


Burt Prelutsky

Jeg voksende op i et hjem af russiske jødiske emigranter så man skulle tro, at jeg var helt overbevist om, at selvfølgelig hører Franklin Delaney Roosevelt til på Mount Rushmore. Men alle disse mange år senere, er jeg kommet til den konklusion, at de fleste af Amerikas besværligheder kan spores tilbage til hans præsidentskab, og at den vigtigste grund til at han ikke befinder sig på Mount Rushmore sammen med Lincoln, Jefferson, Washington og Teddy Roosevelt er, at hans hoved allerede var af sten.

Skønt FDR alt for ofte fejlagtigt bliver krediteret for at at have bragt Den Store Depression til en ende, som Amity Shlaes gør rede for i hendes bog "The Forgotten Man," så viser det sig, at hans politik som bedst kan beskrives som socialistisk og mod privat initiativ i virkeligheden forlængede Amerikas elendighed.

Den blotte kendsgerning at såvel han selv, som hans rådgivere mente at det var fuldstændig fornuftigt at forhøjede skatterne i løbet af 30'erne er med til at bevise, at deres hovedmotiv ikke var at hjælpe landet ud af det økonomiske morads, men tværtimod at benytte lejligheden til at forøge forbundsregeringens magtmuligheder.
 
Når man gør resultaterne af hans 12 års virke i Det Hvide Hus op, fremkommer et sammensurium af bureaukrati med udspring i Washington og en økonomi, som absolut uden sammenligning, gjorde forbundsregeringen til den største arbejdsgiver i USA. Når man sammenkobler det med hans personlige sympati for Josef Stalin, hans administration, som han lod være fyldt med idioter af samme mening, da får man et perfekt blueprint for en katastrofe. For som Thomas Jefferson udtalte, "Den regering som er stor nok til at give dig alt, er også stor nok til at tage alt du har."
 
Det burde ikke være en overraskelse at vi nu har adskillige millioner amerikanere, for ikke at nævne adskillige millioner illegale indvandrere, som har den formening at forbundsregeringen burde garantere for deres prioritetslån, at skolerne skal være venstreorienterede indoktrineringscentraler med en dagsorden rettet mod religion og de traditionelle værdier, og for den gode ordens skyld, samtidig også betaler deres sundhedsforsikring. 
 
Jeg er ikke overbevist om, at de mener at regeringen på magisk vis betaler for alle de goder ud af dens egen ikke-eksisterende lomme eller om de forstår, at al denne gavmildhed kun kan være mulig ved at opkræve den fra andre gennem skatter og afgifter. Men højst sandsynlig er det ligegyldigt for dem, for som en meget kynisk observerede, når du røver fra Peter for at betale til Poul, så forvent ikke at Poul vil protestere for kraftigt.

Her fornylig blev jeg takket være Michael Medved oplyst om, at forbundsregeringen forbruger over 8 milliarder dollars om året på at forsyne over 30 millioner skolebørn med "gratis" frokost og andre to og halv milliard på "gratis" morgenmad. Det jeg som en bekymret borger meget gerne vil vide er, hvorfor de tvinger forældrene til at være ansvarlige for aftensmaden?

OK jeg indrømmer det kun er i spøg. Men hvor lang tid mon det vil tage før de venstreorienterede forlanger at få at vide, hvorfor regeringen fraskriver sig deres åbenbare ansvar bare fordi solen er gået ned? Og hvor lang tid vil der gå før FDR's efterfølgere i Washington lancerer deres egen udgave af New Deal, som kunne kaldes Tre Solide Måltider. Det jeg virkelig godt kunne lide at vide er: hvorfor har myndighederne ikke fjernet disse millioner af børn fra deres hjem? Jeg mener, hvis forældrene ikke har råd til at give deres børn et par æg eller en banan og en skålfuld havregryn om morgenen eller et æble og en sandwich til frokost, hvilke andre fornødenheder har de så heller ikke råd til at give børnene? En seng? Et tæppe? Sko? Tandbørste? Et halvautomatisk skydevåben?

Helt ærligt, hvis jeg forsøgte at blive Demokratisk præsident, så ville jeg ikke være en bangebuks som Hillary Clinton eller Barack Obama. Hvorfor dog stoppe med den omfattende sundhedsreform? Jeg ville love gratis bil-, brand- og livsforsikring. Jeg ville give 4 ugers betalt ferie til hver eneste arbejder i Amerika og otte uger for enhver ikke arbejder. Hvorfor ikke? Jo, for de har jo langt mere tid at slå ihjel og desuden en større tilskyndelse til at komme til stemmeboksene på valgdagen. Oven i det hele, da vil jeg love 5000 dollars til enhver der stemte på mig, en livslang forsyning af Viagra og gratis lottokuponer oveni. 

Hallo, forstår I, jeg er jo Demokrat! Jeg har råd til at være gavmild. Det er ikke mine penge alligevel. Det er dine. 
 
http://www.exilestreet.com/Columns/Prelutsky/20080331PrelutskyLunch.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails