torsdag den 8. januar 2009

Om slankekure og forbilleder


Chuck Norris

Oprahs vægt og Obamas føde


Ifølge en ny USA Today/Gallup undersøgelse er Obama den mand amerikanerne beundrer mest. Denne fikse ide har drejet sig, her fornylig, om hans 'gode form,' hvilket ifølge nogle bidrog til hans sejr ved valget. Men's Fitness bedømte ham to gange, 2005 og 2008, for at være blandt de "25 mest veltrænede mænd i Amerika."

Mange præsenterer Obamas opskrift/kur som endnu en grund til, at han burde blive vort lands leder, for som de siger, helt ned til hans tøj peger det på en majestætisk sti mod Det Hvide Hus. (I bogen "Dreams from My Father," fortæller Obama om, hvordan han spiste græshopper, hunde og slanger da han boede i Indonesien som barn).

De der tvivler på Obama's sundhedsindstilling bliver henvist til en mængde af 'ernæringsberetninger' i nyhederne, på blogs, gennem fotos og videoklips af Obama som spiser, spiller golf, spiller basketball, dyrker workout i træningscentret osv. osv. I sidste uge nåede en søgning på Internettet et højdepunkt netop med ham i bar overkrop på stranden ved sit 9 millioner dollars feriekompleks på Hawaii. Der er endda et website der har forpligtet sig til at oplyse om alt vedr. Obamas mad, drikkevarer -Obamafoodorama, herunder Barack's yndlingssportsdrik og hans valg af øl.

Selvom mange beundrer Obama's fysik og andre anbefaler hans atletiske formåen er kritikerne travlt optaget at påpege nogle af hans handlinger som ikke blev fremhævet i kampagneperioden. De siger. der er bevis på, at når han er alene kan han grovæde i fast food og fedende spiser og han ryger masser af nikotin cigaretter. Et yderligere politisk bevis kan ses i hans valg af landbrugsminister, tidligere Iowa Guvernør, Tom Vilsack, som mange anklager for dennes store støtte til landbrugsindustrimagnater, genetisk modificerede afgrøder og etanol støtteordninger.

"Amerikanerne blev lovet forandring ('change'), ikke blot endnu en Monsanto lokkedue og storlandbrugsfortaler" skrev Ronnie Cummins fra Organic Consumers Association, der har afgivet løfte om at bekæmpe anbefalingen af Vilsack. Han er ikke alene om dette, idet mange allerede har konkuderet at FDA (Mad og Drikke Administration) vil komme til at være sidst på Obama's regeringsliste over reformer.

Helt ærligt, så er jeg ikke sikker på Obama er klar til at være Amerikas næste ernæringsguru, men jeg vil gerne minde ham om (da han netop er en relativ ung præsident) at hans sundhedsdisciple kan være med til at forme vort lands unge som ingen andre har gjort det tilbage i tiden, og det især i en nation med industri- og fast food, hvor der tilsættes flere tilsætningsstoffer end der er sandskorn på stranden, for ikke at nævne, at fedmen nu berører en tredjedel af alle unge. Her er der noget, som jeg er helt sikker på: Vi skal ikke være blot en tiendedel så fikserede på Obama's ernæringsplan (eller endda Oprah's konstant skiftende vægt ) som vi bør være på vor egen. Om Obama sniger sig til at storryge eller om Oprah mæsker med med flødeboller og ostetærte) er ligegyldigt. Vi bør være mere personligt eftertænksomme, mindre fordømmende og se på vore egne spise- og motions vaner. I en tidsalder hvor økologiske fødevarer er ved at fylde mainstream nyhedsoverskrifterne i omtale, og er ved at vinde indpas på spisebordene og på restauranternes menuer, har vi alle behov for at arbejde hårdt på at komme i form og derved blive rollemodeller, i stedet for at vente på endnu en "regeringstiltag" i form af en universel sundhedskur for at redde os fra en alt for tidlig død.

Jeg tror helt sikkert på, at midlet til at kurere vor helbredskrise begynder med amerikanerne selv, ikke med en regeringsintervention og med et bureaukrati der tvinger os til at tage 'den sociale medicin'. Grundlæggerne af vor nation var enige. De havde aldrig kunnet forestille sig en regering gå ned i detaljer med borgerens diæt ved at skabe en Mad og Drikke Administration (FDA)eller et landbrugsministerium. Thomas Jefferson sagde det spydigt engang: "Dersom regeringen skulle ordinere vor medicin og diæt, da ville vore legemer være i samme stand som vore sjæle er nu." Forfatningsfædrenes sundhedssystem var meget enkelt: Pas på dit helbred. Vi har ikke behov for at bruge hundredevis af milliarder af dollars gennem nye skatter for at give en omfattende helbredshjælp. Om noget, tror jeg regeringen har behov for at motivere til flere måder at motivere det personlige ansvar og sygdomsforebyggelse, opmuntre til nye markedsbaserede ideer, støtte hjælpere i lokalsamfundet og samarbejde med sundhedshjælperne og udfordre den private sektor til at finde på nye kreative mønstre til at nedbringe medicinomkostningerne.

Først og fremmest skal vi passe bedre på os selv som enkeltindivider, vi kunne reducere vore personlige, og nationale, medicinomkostninger og leve længere og lykkeligere på samme tid. Det er en kendsgerning. Det er også præcis det jeg søger at fremme ved programmet Total Gym, og det i mere end 30 år, og jeg har viet et helt kapitel i min nye bog "Black Belt Patriotism" til "Vær kampberedt", som indeholder min egen personlige kostplan og workout plan indhøstet gennem 50 år med fitness erfaring, og som kan hjælpe dig til at overvinde de forhindringer du står overfor i dine bestræbelser på, at blive et sundere menneske i 2009.

For ganske kort tid siden sendte en ven mig en af de der Chuck Norris 'historier' der cirkulerer på Internettet. Den lød, "Chuck Norris kan kun spise en kartoffelchip." Hvem der end står bag denne 'historie' har helt sikkert ikke betragtet mig når jeg ser en fodboldkamp hjemme. Jeg kan flå en post chips op i første halvleg og derpå stille spørgsmålet ved anden halvleg, "Hallo, hvad laver denne tomme pose i min hånd ( mens jeg samtidig slikker saltet af fingrene)?" Jeg vil ikke engang fortælle dig, hvor hurtigt jeg kan spise en bøtte med is i løbet af anden halvleg!

Jeg har altid troet på nye begyndelser. Det er derfor jeg går ind for Nytårs Fortsætter. Nu, før du peger fingre af mig om de dersens fortsætter så lyt først. Risikoen for at fejle er altid tilstede. Chancen for at det lykkes og at kunne komme videre til næste niveau er der også altid. Undersøgelser viser, at vore succeser kommer oftere end vi selv aner.

En undersøgelse fra Washington University, udført for adskillige år, siden viste at 65% af de mennesker der blev udspurgt stadig var i gang med deres 1. fortsæt efter to måneder. Det er egentlig meget flot og kan give masser af håb.

"Nøglen til et succesfyldt fortsæt er selve personens tillid til, at han eller hun kan gøre den nødvendige forandring i indstillingen og så indsatsen på at gøre denne forandring," sagde undersøgelsen. "Fortsætter er en proces, ikke en engangsforeteelse der tilbyder folk en chance for at skabe nye vaner." Så hold for alt i verden ikke op med at forsøge. Hold for alt i verden ikke op med at blive voksen. Eller som jeg siger, og lever efter i mine livsprincipper, "udvikl dig selv til det yderste af din formåen på alle områder."

Uanset om du ønsker at træne mere,- spise sundere,- tabe vægt,- holde op med at ryge,- skære ned på alkoholforbruget,- komme ud af din gæld,- forbedre dit ægtskab eller din familie,- give dig selv en nye åndelig udfordring, eller få nye venner, så hold og aldrig op med at stræbe efter at blive bedre hvert eneste år. Som Benjamin Franklin sagde det:

"Bekrig altid dine synder, hav fred med dine naboer, og lad ved hvert nyt år en bedre mand stå frem."

Hvis du gør det da tror jeg, også du vil få styrken og selvdisciplinen til at spise ikke kun een kartoffelchips - undtagen, selvfølgelig, under fodboldkampe.

http://worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=84743

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Festlig fyr denne Chuck. Hans film er frygtelige og ufrivilligt morsomme. Han holder sig i god form som 68 årig.

Anonym sagde ...

"Jeg tror helt sikkert på, at midlet til at kurere vor helbredskrise begynder med amerikanerne selv, ikke med en regeringsintervention og med et bureaukrati der tvinger os til at tage 'den sociale medicin'"

Hvor har Norris ret. Hørte i radion om EU's nyeste stunt for at få europæerne til at spise sund morgenmad. Mejerierne var selvfølgelig ind over og alt skal der være mælkeprodukter til. I en opskrift blev nævnt 1 spiseskefuld mælk!?! Hallo. Vanviddet breder sig. Millioner i støttekroner til denne kampagne.
Ingen skal blande sig i om jeg spiser morgenmad, og i givet fald hvad. En meget farlig tendens. Et morgenmadspoliti?? Selv en borgerlig politiker sagde at det egentlig var en god ide med den kampagne, da undersøgelser viste, at befolkningerne bliver sundere med sund EU-bestemt morgenmad. Hvad bliver det næste, formiddagskaffe uden koffein, men med mælk, selvfølgelig osv.

Related Posts with Thumbnails