onsdag den 22. april 2009

Den sydlige uhellige alliance

Den sydlige uhellige alliance

Jamie Glazov

Frontpage's gæst i dag er Alejandro Pena-Esclusa, en tidligere venezuelansk præsidentkandidat der var pioner i masse mobiliseringerne mod Chavez's autoritære projekt. Det har kostet ham voldsom forfølgelse fra regeringen. Han er en glimrende skribent, meningsdanner og klummeskriver for venezuelanske aviser. Nu for tiden er han præsident for UnoAmerica, og en førende leder af den venzuelanske modstand mod Chavez' regering. Mange betragter ham som Chavez' modsætning. Han er forfatteren til The São Paulo Forum: A Threat to Freedom in Latin America.

FP: Alejandro Peña-Esclusa, velkommen til Frontpage interviewet.

Peña-Esclusa: Mange tak for invitationen. Det er en fornøjelse og en ære at få lov at komme.

FP: Jeg ville gerne tale med dig i dag om den milits som Chavez er ved at skabe, der består af cubanere og islamofascister fra Iran. Med lad os begynde med lidt om dig selv. Fortæl os om din baggrund, ov hvordan du kom i opposition til Chavez.

Peña-Esclusa: Jeg tilhører en arbejdsgruppe af venzuelanske professionelle der for tyve år siden besluttede at påbegynde et økonomisk program for at fjerne fattigdom i Latinamerika. Tyskland og Japan er blevet udviklet og til industrialiserede lande og baseret på den succesfyldte erfaring skrev vi adskillige forslag til, hvordan Latinamerika kan udvikles. Men i mellemtiden - det vil sige for ti år siden - kom regeringer som Cahvez' til magten og lagde hindringer i vejen for den mulige vækst og udvikling. Derfor besluttede vi at kæmpe imod disse nye former for kommunisme, for vi kan vende tilbage til vor oprindelige opgave. Det er derfor vi skabte Fuerza Solidaria (Solidaritetsstyrken) i Venezuela og senere hen UnoAmerica.

FP: Hvad præcis er Fuerza Solidaria og UnoAmerica?

Peña-Esclusa: Fuerza Solidaria er en venezuelansk NGO der formelt blev stiftet i 2001, skønt de der grundlagde den havde arbejdet på projektet i tyve år. Den består hovedsageligt af meget modige middelklasse professionelle, men også studenter, der kæmper for frihed og demokrati. UnoAmerica er en platform for latinamerikanske NGO'er der deler de samme værdier og idealer. Den blev stiftet i december 2008 i byen Bogota, med delegationer der kommer fra Argentina, Bolivia, Colombia, Uruguay og Venezuela; med tilknytning til Brasilien, El Salvadro og Peru. UnoAmerca vokser meget hurtigt og betragtes som den ideologiske modsætning til Sao Paulo Forum.

FP: Hvad er præcist Chavez' målsætning?

Peña-Esclusa: I 1990, som et resultat af Berlinmurens fald, besluttede Fidel Castro og (nu præsident for Brasilien) Lula da Silva at skabe en ny politisk latinamerikansk organisation ved navn Sao Paulo Forum, der har grupperinger fra alle de venstreorienterede bevægelser i vort område, herunder de colombianske narko-terror guerillaer (Farc). Chavez forsøgte med et militærkup i 1992, og som en konsekvens blev han sat i fængsel. Da han kom ud tilsluttede han sig Sao Paulo Forum og bad den latinamerikanske venstrefløj om at hjælp ham til at blive præsident i Venezuela; som tak for hjælp ville han finansiere deres politiske projekt. Det er præcis det der er sket. Med andre ord: Chavez er resultatet af et internationalt projekt der intetn har at gøre med Venezuelas interesser.

FP: Hvilke forhindringer står Chavez overfor?

Peña-Esclusa: Chavez forsøger at påtvinge en politisk model der ødelægger demokratiet og friheden; en model som er imod nationale værdier og identitet. Den venezuelanske befolkning vil før eller senere gøre oprør mod en sådan model. For det andet er Chavez ikke i stand til at løse den økonomiske krise, fordi hans kommunistiske synspunkter er præcis det modsatte af det der er behov for. For det tredje er Venezuelas militær imod Chavez' forbindelser med narko-terrorgrupper og islamiske fundamentalister. Kombinationen af disse faktorer vil gøre det umuligt for ham at forsætte med at regere.

FP: Hvad så med hans forbindelser med islamiske fundamentalister. Fortæl os om alliancen Chavez har med jihadister. Hvad handler det om?

Peña-Esclusa: Chavez har brug for en ydre fjende til retfærdiggørelse af sit radikale projekt og til at give skylden for hans fiasko med at løse problemerne, f.eks. fattigdom. Fjenden han har udset er USA. Derfor er hans erklærede intention at opbygge en international alliance mod det han kalder det "Amerikanske Imperium", og selvfølgelig må denne alliance inkludere de islamiske fundamentalistiske grupper, i særlig grad dem med tilknytning til Iran. Chavez har åbnet dørene til mindst fire lande for sin såkaldte "broder" Ahmadinejad: Bolivia, Ecuador, Nicaragua og Venezuela.


FP: Fortæl mere om denne uhellige alliance mod vor sydlige grænse. Chavez rekrutterer cubanere og islamofascister fra Iran til sin personlige milits?

Peña-Esclusa: Faktisk var det cubanerne der rekutterede Chavez længe før han forsøgte på sit første militærkup. Han havde en aftale med Fidel Castro om at de skulle hjælpe hinanden. Chavez ville forsyne Cuba med masser af venezuelanske petrodollars for at det cubanske styre kunne overleve og Castro ville give ham tilbage med sin årelange erfaring med kontrol af samfunden gennem terror og forfølgelse. Bagefter gik Chavez videre og søgte alliancer med hvemsom helst der ville deltage sammen md ham i hans selvopfundne korstog mod USA. De traditionelle forbindelser som Venezuela har med OPEC medlemmerne hjalp med til at knytte forbindelsen til regeringen i Iran og andre islamisk funderede grupper. Derfra gik Chavez videre endnu og er med til at fremme den iranske infiltration i andre latinamerikanske lande, som Bolivia, Ecuador og Nicaragua. Endelig har Chavez gjort det meget klart at Israel er en erklæret fjende af hans "revolution", og udvist den israelske ambassadør fra Venezuela.

FP: Hvad mener du om denne uhellige alliance? Hvad mener du om at marxister som Chavez allierer sig med islamiske jihadister? og endelig hvad mener du om truslen denne uhellige alliance udgør for USA, og for det venezuelanske folk?

Peña-Esclusa: For nogle få uger siden skrev jeg en artikel med titlen Chavez, Ahmadinejad og den nye missilkrise hvori jeg forklarede den fare som USA står overfor med det som du korrekt kalder en "uhellig alliance." Jeg advarede også om at Chavez snart ville skabe en krise meget lig den som Fidel Castro igangsatte i 1962, men i stedet for at bruge den sovjettiske trussel - som Castro jo gjorde - vil han benytte den nye - mere moderne og farlige - iranske trussel. Forskellen er at Khruschev var rimelig fornuftig under Missilkrisen, fordi han ikke var villig til at igangsætte en atomkrig mod menneskeheden. Men Ahmadinejad, der er en islamisk fundamentalist - vil ikke tøve med "at udslette fra Jordens overflade" ikke bare Israel, men hele den vestlige civilisation. Faktisk er eksistensten af en alliance mellem Iran og adskillige latinamerikanske regeringer er meget alvorlig trussel for USA' sikkerhed.

FP: Hvad er så den bedste politik for den amerikanske regering at føre mod Chavez?

Peña-Esclusa: Chavez skal fjernes fra magten, men kun ved det venezuelanske folks selv, men USA kunne bidrage ved at betone den fare som Chavez udgør for Vesten, uregelmæssigheder ved valgsystemet i Venezuela, manglen på frihed og uafhængige medier, fraværet af kontrol med og balance i hans magt osv. Det ville hjælpe Venezuela og andre latinamerikanske folk, men også være en garanti for sikkerheden i USA selv.

FP: Er du optimistisk for demokratiet og friheden at den endeligt vil slå rødder i Venezuela?

Peña-Esclusa: Jo, jeg er ret optimistisk, men før genskabelsen permanent kan ske af friheden og demokrati i Venezuela, Bloivia, Ecuador og Nicaruagu må der være en trumatisk proces. Hugo Chavez, Evo Morales, Rafael Correa and Daniel Ortega er diktatorer og - som sådan - vil de ikke overdrage magten fredeligt og demokratisk. Jeg er imidlertid tillidsfuld over at bagefter vil frihed og demokrati sejre i meget lang tid.

FP: Alejandro Peña-Esclusa, tak fordi du ville være med på Frontpage Interview.


Andre interviewartikler med Jamie Glazov ved klik

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hvor det var kvalmende at se Obama hilse nærmest hjerteligt på Chavez ved besøg i Sydamerika, når man tænker på de ting denne tumling har sagt om USA og ikke mindst Bush, men det var måske netop grunden. Han har jo travlt med at give Bush skyldes for alt, mens han selv træder rundt i spinatbedet som en klodset okse.

Related Posts with Thumbnails