torsdag den 16. juli 2009

En nyt 9/11 forhindret ved et tilfælde.

Et nyt 9/11 uden at vide det?

Tvingende beviser antyder at et større terrorangreb blev forhindret 4. juni.


USA har måske knap og nap undgået en gentagelse af 9/11 angrebene her i juni måned - og det ser ud til at FBI ikke har set det komme.

Den 24. juni blev en 24 årig muslimsk mand Raed Abdul-Rahman Alsaif arresteret for at forsøge at medbringe en syvtommer lang kniv ombord på et U.S. Airways fly fra Tampa International Airport med destinationen Phoenix. Knivbladet blev opdaget af en screener og Alsaif blev fanget før han kunne komme ombord på flyet. Selvfølgelig hævder han er uskyldig, fordi en glemsom ven havde givet ham bagagen og glemt at nævne at en kniv var lagt indeni. Anklagen lyder på, at den var "kunstfærdigt" skjult, og det på en sådan måde at den kunne trækkes frem når flyturen begyndte.

Alsaif er uddanet ved Islamic Saudi Academy i Virginia i 2003. For de som ikke kan huske det har denne skole været indblandet i nogen kontroveres i de seneste to år. I oktober 2007, krævede U.S: Commission on International Religion Freedom at skolen skulle lukkes, fordi der benyttedes lærebøger fyldt med ekstremisme. Kommissionen rapporterede igen om skolens radikale curriculum i juni 2008. En elev er blevet dømt for at arbejde sammen med al-Queda, mens to tidligere elever er blevet udvist af Israel ved landiingen på grund af tydelige beviser på, at de planlagde selvmordbombeaktioner.

Privatdetektiven Bill Warner bemærker, at da Alsaif bestilte billetten og blev fotograferet af politiet i oktober ved sin anden anholdelse for narkotikabesiddelse da havde han et skæg - et skæg som var blevet barberet af inden han forsøgte at komme ombord på U.S. Airways flyet. For de som mener det blot er et tilfælde er der endnu et hovedpunkt at overveje.

På den samme dag, den 4. juni, blev to andre individer, Roshid Milledge og Damien Young, arresteret i Philadelphia efter at have smuglet en pistol ombord på et fly. Igen U.S. Airways. Destination? Phoenix. Afrejsetidspunkt? Cirka 35 minutter efter det fly som Alsaif forsøgte at borde, benyttende det samme luftfartselskab og med samme destination.

FBI kastede øjeblikkeligt tvivl om de to var en del af en terrorplan eller i det hele taget har forbindelse med Alsaif.

"Denne undersøgelse repræsenterer en isoleret hændelse, og involverer kun disse to individer," lød FBI pressemeddelelsen efter deres arrestation.

Jeg ved ikke, hvad der mest skræmmende: Den kendsgerning af FBI så velvilligt afviste de bemærkelsesværdige ens arrestationer eller den kendsgerning, at i det sidste tilfælde kom en pistol faktisk ombord på flyet, og de mistænkte blev kun pågrebet efter at en anden passager berettede om deres mistænkelige opførsel. Flyet vendte derpå om og tilbage til lufthavnen.

Heldigvis ser det ud til at FBI er fornuftige og tonen er nu forandret. En talsmand sagde, "Vi ved ikke om der er en forbindelse, men vi er ved at undersøge det."

Imidlertid er der stadig den kendsgerning tilbage at FBI meget tidligt afviste en mulig forbindelse, og derved afspejlede et ønske om straks at knuse enhver speukulation om et større plot. Enten var FBI klar over sammenfaldene ved arrestationerne og har med vilje vildført offentligheden eller også har de ikke set på andre data, der ville kunne antyde en større sammensværgelse før de traf en afgørelse. Uanset hvad, det tegner ikke godt for FBI.

Den israelske hjemmeside Debkafile rapporterede den 7. juli at U.S. og tysk efterretningsvæsen mener at 15-20 al-Queda terrorister er blevet trænet i Pakistan og Algeriet og nu gemmer sig i Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien, Tyrkiet og Ægypten. Deres opgave, ifølge rapporten er at bortføre og bombe flye fra Vesten på vej mod Israel og USA.

Tror vi virkelig at disse tre begivenheder ikke har nogen forbindelse med hinanden - arrestationen af Milledge og Young, af Alsaif, og de omtalte advarsler om angreb på fly?

De gode nyheder er at et 9/11 angreb er blevet forhindret. De dårlige nyheder er at offentligheden og muligvis FBI ikke er klar over at selvom de måske har en succeshistorie så magter de ikke at forbinde de helt tydelige spor. Hvis sammenfaldene i disse sager ikke tages alvorligt og hvis de tilskrives held, ja så er vi virkelig faldet af på den efter 9/11 tankegangen og kun en katastrofe vil kunne vække os.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails