lørdag den 11. juli 2009

Solen skal under kontrol! - Genial tænkning

Global opvarmning -- eller rettere klima forandring: Solen er skurken

For offentligheden vil jeg gerne forklare dette udtryk ved at sammenligne det med et par kulfyrede ovne, den ene i Birmingham, Alabama, den anden i Baltimore, Maryland. Min mor voksende op i Birmingham for næsten 100 år siden, i et faldefrædigt træhus på Warsaw Street. De sov udenfor på verandaen i sommerheden, og havde en kulovn mod vinterkulden.

Der var inger termostater i huset. Hvis du ville have mere varme, ja da måtte du ned i kælderen og komme mere kul på fyret. Hvis du ville have mindre varme, da var det ned og lukke af for ilden. Uanset hvad så var temperaturen i væsentligt grad højere, eller lavere, efter et godt stykke tid.

For 100 år siden voksede min far op i et murstenshus på South Broadway i Baltimore. Det havde også et kulfyr. Tredje sal var altid det koldeste sted i huset. Jeg kan huske den kulde udfra korte oplevelser der gjorde indtryk.

Den vigtigste og eneste kilde til opvarming for vor mellemstørrelse planet, jorden, er Solen. Der er en vis indre varme i jordkernen fra dengang den blev skabt for millioner af år siden, men uden Solens daglige varmestrøm, da ville Jorden blive til en isklump uden liv i løbet af nogle få dage.

Nu er Solen jo en del mere kraftfuld end en kulovn. Solen er en termonuklear atombombe i konstant udbrud. Alligevel er der nogle ligheder. Der er ingen termostat på Jorden der kan kontrollere Solens hede. Man kan ikke gå ned i kælderen og blot det mindste regulere varmestrømmen.

Galileo med sit nye teleskop var det første menneske der fik øje på og kunne følge pletter på Solen. Nu ved vi at når disse solpletter er mere aktive, ja da er Solens strålevarme mere intens. Lige nu er solpletterne, som jeg husker det, de mindst aktive i en 17 års periode. Det er derfor Jorden nu er under afkøling.

Der er også vidnesbyrd fra andre planeter, især Mars, hvor marssonderne har overlevet i langt flere år end man regnede med, at såvel den globale opvarmning og den globale afkøling ligner den som Jorden har haft i fortiden. Der er så lige den kendsgerning at kulfyrede kraftværker, automobiler, plastic industrier og så selvfølgelig mennesker er ikke eksisterende på Mars.
Konklusion: Klimaforandring er ganske normalt. Den vil forsætte i adskillige hundrede millioner af år. De som påstår at "vi skal gøre et eller andet ved klimaforandringen" skal gøre to ting, førend nogen skal tage dem alvorligt. For det første da burde de forklare hvilken slags termostat de vil montere på Jordens atmosfære, for at holde temperaturerne konstant indenfor nogle få grader, ligesom de fleste moderne huse har det idag. Derpå skal de forklare hvordan denne kontrolmekanisme egentlig vil påvirke varmestrålingen på Solen.
Nu når vi omtaler emnet Solens varme på Jorden så er det sandt, at den varmeste periode i den nedskrevne historie skete omkring år 1100. Det er derfor Grønland kaldes netop Grønland. Vikingerne havde succes med at slå sig ned og have landbrug på Grønland dengang. Da Jorden afkøledes forsvandt livsgrundlaget for disse bosættelser. Er det nødvendigt at påpege den udtalte mangel på kylfyrede elektriske anlæg og 4 hjulstrækkere dengang?

Der er så mange områder, hvor visse mennesker og visse organisationer står frem og råber, "Hjælp, himlen falder ned, himlen falder ned!" Svaret på det burde være, "Hvad er beviset for det?" Og derpå, "Hvad synes du så der skal gøres ved det?" Den globale opvarmningshob mangler nu svarene på disse spørgsmål. Opvarmningen er ophørt og nu går det mod koldere tider. Og selv om det ikke var sket, da ville alt, hvad de kunne finde på at foreslå ikke have den ringeste virkning på Solens udladninger.

Mark Twain talte om emnet for 100 år siden. "Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det." Værre endnu er det dog at der er mennesker der hævder at de gør noget der vil virke, og derfor vil det fremover være med til at ødelægge den amerikanske økonomi.

Sund fornuft, snusfornuft, er altid brugbar, men benyttes sjældent. Betragt Solen som en gigantisk kulfyret ovn i universet. Allerede nu ved du mere om klimaforandring end mange miljøaktivister, og uheldigvis også et stort antal medlemmer i Kongressen.

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor John Armor practiced law in the Supreme Court for 33 years. He now lives on the Eastern Continental Divide in the Blue Ridge of North Carolina. Contact him atJohn_Armor@aya.yale.edu.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Der er et stort problem med klimadebatten. Nemlig, at i verdensrummet smelter iskalotterne på Mars. (CO2?)Og på Neptun raser århundredeners storme, og ligeså på Uranus( CO2?)Det er solen, der forårsager "Den globale opvarmning" men det er der ikke penge i. Og så kan man ikke styre folk. Heldigvis er der enkelte i regeringen, som er kommet på bedre tanker. Thor Petersen er med i det alternative klimamøde. HURRA!

Related Posts with Thumbnails