mandag den 6. juli 2009

Kastrerede mænd

Slut på de tåbelige fædre


Åh jo, fars dag har været der. Det må være den bedste dag for fædre og mænd til at huske på, hvordan de er fædre og mænd.

Tænd for fjernsynet i løbet af dagen, og du vil kunne se, hvordan fædre fremstilles som håbløse fjolser - som frelses fra sig selv af deres koner og alvidende børn. Det virkelige liv hos den moderne far er ikke meget kønnere.

Helt sikkert så ligger den amerikanske mand i gruset, og i ruiner - selvom jeg ikke er helt klar over, hvordan det skete.

Jeg husker tilbage på 60'erne. Kvindebevægelsen var begyndt at få fart på, men i vores kvarter fortsatte mødrene med at lave mad og holde øje med børnene, hvorimod mændene tjente pengene og passede haven, og så drak de et par øller med kammesjukkerne og spillede dart..

Jeg husker tilbage på 70'erne. TV-avisen viste protesterende kvinder der sloges for lige rettigheder samtidig med de brændte deres BH-er. Alligevel blev de fleste af vore mødre i mit kvarter hjemme, og fædrene arbejdede, og drak et par øl, og spillede dart.

I løbet af 80'erne eksploderede økonomien. Alle og enhver fik så travlt med at arbejde og få karriere så kun få bemærkede - eller tog sig tid til at fejre - de fantastiske kampe kvinder var involveret i.

På mit første arbejde efter universitetet i 1984 begyndte jeg at arbejde sammen med mange professionelle kvinder - de var beskæftigede i jobs som ikke ville være mulig for dem blot 20 år tidligere.

Så blev det 90'erne og de gik hurtigt. Kvinder blev ved med at have fremgang og klarede sig rigtigt godt.

Og i 2009 klarer kvinder sig ret så godt. De klarer sig bedre end mænd på alle niveauer af uddannelserne. De haler hurtigt ind på mændene som igangsættere af virksomheder. I de store byer tjener de adskillige tusinder dollars flere end os.

Mens kvinderne går fremad, falder mændene af på den. Vi stopper med uddannelserne i langt højere grad end kvinder. Vi kan se at vor indkomst stagnerer eller falder - selv mænd med universitetsgrader går bagud af dansen, økonomisk.

Et eller andet sted her på vejen var kvinderne ikke tilfreds med blot lighed. De besluttede at omforme, forandre os i deres eget billede.

Hallo, drenge, hvor har vi dog været villige til denne omformning.

Følsomme new-age mænd bruger nu timevis på deres udseende og deres stil - vi forbruger tusinder af dollars på at få vores hår ordnet, vor hud behandlet, vore øjenbryn plukket mv.

Moderne fædre er også usikre. Man kan se fædre der er igang med at bade deres baby, og som klapper begejstret første gang junior bruger toilettet.

Med hver indrømmelse har mænd mistet status - vi mister respekt. Nuvel også vore testikler.

Lyt her drenge, vi har brug for at piske os selv i form igen - vi har brug for at huske, hvordan fædre og mænd bør være.

Vi skal holde op med at forsøge at opnå vore sønner og døtres godkendelse. Vi er voksne og de er vores børn. Vor rolle er at sætte fokus på de ubehagelige sider ved det at være far - at foretage de ofte upopulære arbejder og beslutninger der skal forberede dem på en verden fuld af konkurrence.

Vi skal have vor rygrad tilbage. Vi skal opnå respekt ved at være gode ægtemænd og fædre - og vi skal kræve at blive vist respekt.

Der er absolut intet i vejen ved at være mere opmærksom overfor vore børn, mere end fædre førhen var.
Der er intet galt i at skifte ble og have lange samtaler og viser følelser.

Men vi har måske hen ad vejen fået smidt barnet ud med badevandet - vi har tilladt at vi er blevet tøsede og gjort til fjolser - det bryder vore hustruer sig ikke ikke, vore børn heller ikke, og vi selv slet ikke.

Vi skal selv klare det. Vi skal genskabe en nødvendig balance og sund lighed i den amerikanske familie.

Hvis vi gør det kære fædre, så får vi måske lov til, efter en lang produktiv dag med at være far, lov til at nyde et par forfriskninger på verandaen.



Tom Purcell's weekly political humor column runs in newspapers and Web sites across America. Visit him at www.TomPurcell.com.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails