tirsdag den 26. januar 2010

Israel kan ikke gøre noget rigtigt - siger hyklere

Israel kan ikke gøre noget rigtigt?

Alan M. Dershowitz

Mens de fleste objektive observatører over hele verden beundrer Isrels effektivitet og generøsitet med at være førende i medicinsk hjælp i Haiti, insisterer nogle hyklere på at benytte denne hjælp som en lejlighed til at fortsætte deres angreb på den jødiske stat. Både den neo-nazistiske hårde højrefløj som den neo-stalinistikse venstrefløj kan bare ikke lade være med at dæmonisere Israel, og det uanset hvad Israel foretager sig.

israel

Det neo-Nazistiske website ReportersNotebook.com indeholder en blog med titlen Zioniseringen af Katastrofe Hjælp. Den anklager Israel for at "udnytte de fattige forsvarløse haitianere på bekostning af israelsk triumfalisme." Den beklager, at Israel giver medicinsk hjælp til Haiti, og kun for at aflede opmæksomheden fra landets forbrydelser mod palæstinenserne. lidelser.

Den yderste venstrefløj, selv i Israel, beklager at Israel sender hjælp, og ikke bør gøre det til et så fjerntligggende sted. I stedet skulle landet sende det til det nærliggende Gaza.

Selv New York Times, i en ellers velgennemtænkt analyse over problemstillingerne ved hjælpen fra israelerne, undlades dog at bemærke forskellen på, at Israel sender sine begrænsede ressourcer til det fjerntliggende Haiti, fremfor det nærvedliggende Gaza. Haiti er ikke i krig med Israel. Haiti har ikke forpligtet sig til at ødelægge Israel. Haiti har ikke affyret 8000 raketter mod israelske indbyggere. Gaza har, på den anden side en folkelig populær valgt regering der har gjort dette og fortsætter med at gøre det. Ydermere kan man ikke sammenligne de titusinder af haitianere der er døde ved en naturkatastrofe og så menneskene i Gaza der lider langt mindre fra det som, i al væsentlighed, er et selvpåført sår.

Israels erklærede fjender betoner heller ikke sammenligningen mellem det lille og ressourcefattige Israel, på den ene side, og det enorme og ressourcerige arabiske og muslimske nationer på den anden side. Mens Israel graver dybt ned i pengekisten og i menneskelige ressourcer for at sende medicinsk assitance en fjerdel rundt om jorden, da er de arabiske og muslimske nationer i det store og hele fraværende når det drejer sig om hjælpeforanstaltninger. Dette er sandt ikke kun i Haiti, som er et katolsk land, men også når det drejer sig om Tsunamier og andre naturkatastrofer der har udslettet muslimske nationer.

Til de der argumenterer for at israel blot sender hjælp til Haiti af egen selviske grunde er der to svarmuligheder. Først, det realpolitiske svar: Alle lande har deres særinteresser; og alle handler, i det mindste, af egen interesse. Når regeringerne i USA bliver spurgt, af amerikanerne om en retfærdiggørelse for landets multimilliard dollar hjælp til udlandet, svarer det, som en af begrundelserne, at disse ydelser tjener USA's egne interesser.

Når det drejer sig om Israel, anvendes der imidlertid altid en dobbelt standard. Israel skal kun handle udfra altruistiske motiver, mens alle andre lande har lov til erstatte altruismen med egeninteresse. Det andet svar er, at Israel udfører langt mere i Haiti, end der kræves for at tilfredsstille landets egeninteresse. Israel sender mere hjælp pr. indbygger end noget andet land i verden. Det gør det med bemærkelsesværdig effektivitet og med en fantastisk virkning. Ville det i det mindste ikke være muligt at den årtusind-lange jødiske tradition med tzedakah - det er velgørenhed baseret på retfærdighed - i det mindste er en forklaring på Israels generøsitet?

Kendsgerningen, at så mange israelere går ind for medicinsk og anden hjælp til Gaza, understøtter helt sikkert den sidstnævnte teori. Har noget andet land i verdenshistorien nogen sinde give medicinsk og anden hjælp til et folk som de er i krig mod - til mennesker der fortsætter med at støtte raketangreb, og andre former for terrorisme mod dets borgere? Igen en dobbeltstandard. Virkeligheden er, at Israel ville være ekstrem generøs overfor befolkningen i Gaza, hvis og når de holdt op med at støtte angrebene mod israelske civile, holdt op med opfordre til martyrium ved selvmordsbombere, og holdt op med at opmuntre deres børn til at iføre sig selvmordsveste. Sæt Gaza op mod Vestbredden, der i dag har en forbedret økonomi, bedre rejseforhold og som har nogle af de bedste sundhedssystemer i noget arabisk eller muslimsk land i hele området. Freds dividenden som det palæstinensiske folk ville kunne indløse ved at indgå i fred med Israel er ikke til at gøre op i velstand.

Derfor, at fortsætte med at kritisere Israel når det tilsyneladende fejler i at leve op til almindeligt anerkendte internationale standarder, men hylde det for at udvide disse standarder ved at give hjælp har reddet og vil fortsætte med at redde mange liv. Israel vil fortsætte med at sende katastrofehjælp uanset, hvordan verden reagerer, fordi israelerne forstår, hvad det vil sige af være underlagt katastrofer. Men retfærdigheden kræver at Israel ikke fordømmes på grund af sine humanitære bestræbelser og at landets hjælpeydelser til Haiti ikke benyttes som endnu en lejlighed til at anvende dobbelt standarder overfor dets handlinger.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails