lørdag den 9. januar 2010

Fra frihed til svin ved ædetruget

Som svin ved ædetruget

Patrice Lewis

Jeg modtager ofte e-mails fra læsere der giver udtryk for beundring for vort "simple" liv. For de som ikke er bekendt med vor livstil, så har vi et lille husmandssted, med salg fra stalddøren, og vi underviser vore børn hjemme. Ligger i Idaho. Hvad mange ikke forstår er det hårde arbejde som et "simpelt" liv indbefatter. Er det vanskeligt? Helt sikkert. Er det det hele værd? Helt sikkert.

Vi har valgt at leve sådan fordi vi er tilhængere af det personlige ansvar. Vi forsøger at være ansvarlige overfor ethvert større aspekt i vore liv - vort arbejde - vore penge - vor sundhed - vor mad - og vore børns uddannelse. Det er nemlig blot ganske 'simpelt' det voksne gør.

Det er tilsyneladende det der gør os anderledes. Det er ikke det ,at vi bor på landet, eller malker en ko - det er at vi er uafhængige.

Du har ingen anelse om - eller fornemmelse af - hvor meget mere strømlinet vor nation ville være, hvis alle foretrak at være uafhængige og nægtede at tillade andre, og det gælder især regeringen, at være vore fædre og mødre.

Thomas Sowell havde en fremragende artikel (kan læses her på synopsis) om emnet personligt ansvar. "Uanset om problemet er uddannelse, økonomien eller sundhedssystemet er den foretrukne forklaring som oftest at det skyldes noget udefra kommende - noget, som de individer der er berørt, ikke har kontrol over."

Udefra kommende. Det vil sige at du frasiger dig ansvaret for din uddannelse, din indkomst eller din sundhedspleje og overlader det til en anden.

Vor regering opmuntrer nu til fjernelse af vort ansvar for egne handlinger. Hvis du tager konsekvensen ved en dårlig opførsel bort, er tilskyndelsen til at forbedre sig også borte.
Hvis en kvinde får penge, husly, sundhedspleje, og som det værste nærmest ros for at få et barn udenfor ægteskab, hvorfor skulle hun så holde op med at få børn udenfor ægteskab? Flere babyer giver jo flere goder og mere ros fordi hun "overvinder," de forskellige "vanskeligheder."


Mennesker med lave indkomster betragtes som et problem som samfundet skal "løse" uden hensyntagen til at - vær klar til at lade fornærmelserne falde på mit hoved - de fleste mennesker har en lav indkomst, fordi de har valgt det selv.
(Ikke alle, men de fleste.) At få børn udenfor ægteskab, at nægte at benytte mulighederne for uddannelse, at have dårlige vaner, (se denne artikel på synopsis af samme skribent) at begive sig i kast med risikofyldte foretagender, at nægte at arbejde.... det er altsammen med til at give et liv i fattigdom, efter eget valg.

Min mand og jeg har valgt at leve et liv i næsten fattigdom. I vort tilfælde, har vi dog taget den beslutning af se bort fra en pengemæssig gevinst og et arbejde fra 9.00 - 17.00 for at leve tættere sammen på landet og være hjemme. Vi beder ikke andre om - eller regeringen - at udjævne vor lavindkomst status. Sowell påpeger at "at selvom amerikanerne måske har verdens bedste sundhedshjælp så har de dog ikke det bedste helbred eller den længste livslængde, fordi så mange mennesker vælger at leve livet på måder der forkorter deres liv." Med andre ord, nægter mennesker at tage et personligt ansvar af den grund at de spiser for meget, ikke motionerer, ryger, drikker, tager stoffer, er engagerede i risikofyldte handlinger og på anden måde opfører sig som idioter, og derpå klager de over at de ikke kan opnå at blive hundrede år. " Det kan ende med at amerikanerne ødelægger det bedste sundhedssystem i verden," siger Sowell, " i det forfængelige håb at regeringen vil give os et bedre helbred." Hallooooo??

Hver gang regeringen giver os goder - socialhjælp, uddannelse, sundhedsektoren, velfærd - så gør den os yderligere til slaver med sine gyldne lænker. Regeringen vil have at vi skal være afhængige af den, fordi det er den eneste måde den kan øge sin magt og rækkevidde. Men goder kommer ikke gratis, der er udgifter - og de udgifter er påtvunget borgerne som når en pistol rettes mod hovedet.

Så hold op med at være dovne, folkens. Hvis du ønsker at dit barn skal uddannes, så lad være at bede regeringen om at klare det for dig (den gør det i forvejen elendigt). Hvis du ønsker bedre sundhed, så hold op at kræve at regeringen skal give dig den (den kan ikke klare det, kan jeg garantere). Hvis du ønsker en bil, et arbejde, en ferie ...så klar det selv, vær opfindsom, kreativ og lav en plan for at opnå det. Det er nemlig ikke mit ansvar at give dig disse ting; det er heller ikke dit ansvar at give mig det.

Regeringsydelser betyder, at mine penge gives til dig og dine til mig. "Tvang" er det som gennemfører det.

Hver gang regeringen vedtager en lov for at yde et gode, så pas på. Det betyder at tilskyndelsen til at opnå godet personligt er proportionalt reduceret...og du bliver en slave af regeringen på det område. Det er en ondsindet spiral. Mangel på tilskyndelse skaber en krise som regeringen skal løse, og som den løser ved at give flere velfærdsgoder, og ved at fjerne flere tilskyndelser til egen handling. Hvornår vil det holde op? Ikke før vi er blevet til USSA i stedet for USA.

Vi er godt på vej til det der extra "S." Selve ordlyden i vore grundlæggende dokumenter (som blev skrevet for at sikre vor frihed og til at være selvforsynende) er blevet bastardiseret og fordrejet for at give plads til barnepigestaten. "Promoverings" klausulen i Forordet til vor Forfatning - der siger at regeringen skal fremme den generelle velfærd - er muligvis den mest misbrugte sætning. Promovere betyder ikke at "forsyne." "Promovere" betyder at regeringen skal skrubbe ad helvede til så mennesker kan klare sig selv.

Med andre ord, hvis det ikke står i Forfatningen eller i Bill of Rights, så er det ikke (eller bør ikke være) forbundsregeringens opgave at gøre det for dig. Uheldigvis har vore regering overbevist os om, at det er det den formodes at skulle "gøre" for dig- og grådige dovne borgere byder det velkommen. Det der førhen var frie uafhængige borger er nu som svin ved ædetruget, de slubrer i sig af ethvert gode som regeringen kan tilbyde, i bytte for deres udødelige sjæle.

Det er sådan vor nation er blevet: Grådige svin ved truget, ikke frie og uafhængige borgere som vi bør være.

Vor kloge Grundlæggende Fædre, der forekommer at være klogere hver gang jeg læser hvad de skrev, var udmærket klar over faldgruberne ved socialismen. De amerikanske kolonier forsøgte og forkastede det eksperiment. De kendte til faren ved at bede regeringen om at sørge for alt, fordi derved fjernedes tilskyndelserne (og friheden). Det er altså ikke raketvidenskab, folkens. Det er sund fornuft.

Altså medmindre sund fornuft ikke er sund længere.

Når man tænker efter, jo vi har problemer.

Patrice Lewis

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=108287

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails