mandag den 7. juni 2010

Medierne og Uighurerne! Lidt balance udbedes.

Palæstinensere, Uighurer og fravælgende besynderlige medier

Hvis dødsfaldene af ni muslimske "fredsaktivister" med skydevåben og knive er en international krise, så må de 140 uighurer der er blevet dræbt af kinesisk politi også være det.

For en måned siden i Kinas Xinjiang Yugur Autonome Region blev 140 muslimer dræbt af det kinesiske indsatspoliti. Vi taler her om uighuriske muslimer, hvis tilværelse på mediemarkedet kun repræsenterer en fraktion af værdien af de arabiske muslimer der blev dræbt af jøderne.

Jeg erkender at ni islamiske aktivister der elsker at synge evergreenen "Død over Jøderne" - altså ægte uskyldig folklore i disse regioner - dræbt af israelske soldater er en handling uden sammenligning. Det er det laveste og mest onde der er hændt siden Holocaust. Hvor vover de at dræbe freds-elskende islamister der synger sådanne uskyldige verselinjer som "Død over Jøderne"?

Men så alligevel, tænk over det som skete i Kina. Hele 140 muslimer dræbt af det kinesiske politi. OK, det er ikke som ni dræbt af jøderne, men det er da slemt nok.

I medierne i Vesten nævnes der næsten ikke noget om disse dødsfald, men undertiden kan man finde nogle henvisninger til denne "Holocaust" (hvis tyrkerne og palæstinenserne kalder ni muslimers død en Holocaust, så kan vi vel også kalde dette en Holocaust, ikke sandt?)

Hvad skete der? AFP News citerer Alim Seytoff, generalsekretær for Uighur American Association i Washington for at sige at politiet "uden hensyn" var begyndt at skyde mod de protesterende folkemængder.

Se, det er jo frygteligt ikke sandt? Virkelig frygteligt, jeg mener ikke så slemt som at ni fredselskende ekstremist muslimer bliver dræbt af jøderne, men dog slemt nok.

Hvad ville disse uighuriske muslimer opnå? Her følger det: Xinjiangs otte millioner uighurer har klaget over politisk, kulturel og religiøs forfølgelse af Beijing og der har været adskillige anmodninger fra uighurerne om selvstændighed."

De lyder næsten som palæstinenserne, ikke sandt? Otte millioner uighuriske muslimer der bliver nægtet deres egen Uighur stat er slemt, virkelig slemt. Men ikke så slemt, selvfølgelig, som jøderne der nægter palæstinenserne deres egen stat, hvilket jo er nummer et årsag for de fredselskende aktivister i verden. Men hallo, disse uighurer, hvem de så end er, ønsker en stat (og hvorfor ikke?) og kineserne vil dræbe dem i hundredevis (jo, de dræbte også hundeder af dem sidste år)!

Der er således nu hundredevis af frustrede fredselskende aktivister uden arbejde, de sidder og bider negle, og her er der altså en kæmpesag! Bekæmp kineserne. Hjælp de uighuriske muslimer med at opnå uafhængighed! Boycott kinesiske produkter! Send Jeres iPhones og iPads retur. .

Jeg ønsker at sende en flotille der sejler til Shanghai og op ad Yangtze Floden! Disse uighurer har faktisk brug for hjælp! De kan kun spise hvid ris og har ikke adgang til den lokale Roots Club, som eliten i Gaza.

Du vil få at se, hvordan kineserne vil byde vore aktivister velkommen! Med åbne arme! Jo, netop! Vi har brug for at standse drabene på uskyldige uighuriske muslimer og vi har brug for erfarent flotillemandskab til at lede an.

Leon de Winter is a novelist and columnist for Elsevier Magazine in the Netherlands. His last novel, The Right of Return is a thriller set in Tel Aviv in 2024. He presently lives in Los Angeles.

Læs også denne artikel af Leon de Winter her på bloggen

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails