torsdag den 16. september 2010

Skadedyrsbekæmpelse - på regeringsplan

Skadedyrs invasioner - er regeringen den der ved hvad der er bedst?

Ikke alene klarer regeringen at "ordne" vor økonomi, den ønsker også at kontrollere alt den kan ned til mindste detalje.

For eksempel blev en ejendom jeg passede løbet over ende af flyveegern. Ejerne havde allerede en skadedyrsbekæmper, men kontrakten omfattede ikke flyveegern. Jeg fangede mere end et dusin i fælder og et enkelt rødt egern, men jeg kunne ikke holde trit med dem.

Så var der en der fortalte mig om en fyr der havde specialiseret sig i kræene. Jeg ringede til ham og det lykkedes at lukke alle de steder, hvor egern og flagermus kunne opholde sig. Så installerede han 'en-vejs-indgange' så de kunne flyve ud om natten, men ikke ind igen. Endelig fangede han de mest ihærdige, der forsøgte at gnave sig vej ind igen. Han fortalte mig at flyveegern er beskyttet af en regeringslov. Jeg nægtede at tro på de til at begynde med, men det var rigtigt nok. Et godt eksempel på at regeringen forsøger at klare noget som ikke er et problem. Jeg har fanget dusinvis af disse rotter i fælder i mit eget hus, og har hørt lignende historier fra venner.
Da han ikke ønskede at bryde loven under sit arbejde, kontaktede min mand myndighederne for at få at vide, hvordan han kunne komme af med de irriterende egern. De sagde til ham, at han blot skulle fange dem, men at de skulle sendes til myndighederne så deres små søde lig kunne undersøges. Det gjorde han og akkumulerede så mange at embdsmændene bad ham holde op med at sende flere, hvilket han med glæde gjorde.

Flyvende egern er ikke ualmindelige her i Maine, men de kommer kun ud om natten, så der er kun få mennesker der ser dem. En kvinde fortalte mig at hun fangede 36 på sit loft, i en fælde. Hun løslod dem et stykke vej borte fra huset. For mit vedkommende er jeg ikke så sart når det drejer som om egern af enhver slags.

En dyreelskergruppe kritiserede præsidnet Bush heftigt for at fjerne de nordligt boende flyveegern fra listen over truede arter i 2008. Hvordan kunne Bush være så hjerteløs som at efterlade sådan en sød lille gnaver ubeskyttet, og de bad præsident Obama om at sætte dem på listen igen.

Center for Biological Diversity hævder: “Det lille egern, der synes at være iført en brun kappe i flyveflugten er elsket over hele Appalacherne.

Nuvel, jeg tillader mig at være uenig. Jeg bor i Appalacherne og jeg kan ikke udstå dem. Jeg skyder egern af alle slags når jeg ser dem i nærheden af mit hus eller i nogen af de bygninger der er i min varetægt. Hvis jeg ikke gør det, gnaver de sig ind og forårsager stor skade. De er skideirriterende og der er masser af dem. Jeg siger hurra for præsident Bush.

Disse dyreelskerne er skrupskøre og regeringen giver dem lov til det. De mener den menneskelige race er et problem, og at lade vor befolkning komme i tilbagegang, se det er langt at foretrække fremfor at fange deres søde trærotter. I den ånd, har de igangsat et projekt med navnet “Endangered Species Condoms.” Det er ikke noget jeg finder på. De ønsker at beskytte egern, og lade mennesker betale fordi vi er den største trussel mod biodiversiteten. De mener at menneskelig aktivitet har invaderet egern habitater, når det er helt tydeligt at det er egernaktivitet der invaderer vores.

Hvor skøre er disse mennesker ikke? For at retfærdige en regeringsintervention for deres påstand om at der mangler egern, henviser de til endnu et ikke-problem.

Det er den type mennesker som præsident Obama henvendte sig til da han sagde han ville sænke havets niveau og kontrollere klimaet. De tror virkelig han kan gøre det. Deres slæng valgte Obama, og en Kongres der gør hvad han siger. Nu ønsker de at kontrollere i praksis alle aspekter af vort liv.

Canada gåsen er endnu en plagsom dyreart, der er beskyttet af regeringen og som gør mit liv mere vanskeligt. Når de ikke forårsager flystyrt i New York City, da invaderer store flokke af dem ejendomme ved søerne og skider over det hele. Det nemmeste ville være at skyde og spise dem, men regeringen siger at man skal have en tilladelse for at gøre det.

Hvad mon det næste bliver der kommer fra Washington? I Virginia, hvor så mange ansatte i forbundsregeringen bor, eksisterer der en organisation der er kendt som “Center For Human-Wildlife Conflict Resolution.” Den hævder at den "hjælper Virginas indbyggere og det myndighedspersoner med at identificere potentielle hjælpemidler når man konfronteres med vilde dyr der giver problemer."

Er dette ikke noget helt specielt? Det repræsenterer en trend der vil fortsætte. Vi skal have en tilladelse til at fjerne mitter fra os selv i områder med myg - og det kun ifølge de retningslinjer der er fastlagt i en handlingsplan fra Center for Human-Wildlife Conflict Resolution.
FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Tom McLaughlin is a history teacher and a regular weekly columnist for newspapers in Maine and New Hampshire. He writes about political and social issues, history, family, education and Radical Islam. E-mail him at tommclaughlin@fairpoint.net.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails