tirsdag den 16. august 2011

Talen til skoleelever

En tale alle skoleledere burde holde

Dennis Prager
 
Hvis alle skoleledere holdt denne tale ved begyndelsen af det nye skolerår da ville Amerika være langt bedre stillet.


Til eleverne på fakultetet og i vor skole:

    Jeg er Jeres nye rektor og stolt over det. Der er ingen større udfordring, end at undervise unge mennesker. Jeg vil gerne orientere Jer om nogle af de vigtige forandringer vor skole står overfor. Jeg vil indføre disse forandringer, fordi jeg er helt overbevist om, at de fleste af de ideer, der har  domineret uddannelserne i Amerika har arbejdet imod Jeres interesser, mod Jeres lærere og mod vort land.
    Først og fremmest vil denne skole ikke vise nogen race eller etnicitet særlig opmærksomhed. Jeg er bedøvende ligeglad med om din hudfarve er sort, brun, gul, rød eller hvid. Jeg er bedøvende ligeglad med om dine rødder stammer fra Afrika, Latinamerika, Asien eller Europa, eller om de forfædre ankom hertil på Mayflower eller på et slaveskib.
    Den eneste identitet jeg bekymrer mig om, det eneste denne skole vil anerkende, er din individuelle indentitet -- din personlighed, din evne til at optage lærdom, din menneskelighed. Og den eneste nationale identitet denne skole bekymrer sig om der den amerikanske. Dette er en offentlig amerikansk skole, og amerikanske skoler er til for at skabe bedre amerikanere.
    Hvis du ønsker at holde fast i en etnisk, racemæssig eller religiøs identitet her på skolen, da må du gå et andet sted hen. Vi vil afslutte alle etniske - racemæssige og ikke-amerikanske nationalbaserede fordomme. De underminerer formålet med Amerika, en af det tre kerneværdier - e pluribus unum "fra mange til een." Denne skole skal ledes af Amerikas kerneværdier.
    Dette indbefatter også aktiviteter efter skoletid. Jeg vil ikke give myndighed til at klubber opdeler eleverne på baggrund af identiteten. Dette indbefatter race, sprog, religion , seksuel orientering eller hvad der ellers er blevet moderne i et samfund der er delt ved politisk korrekthed.
    Jeres klubber skal være med baggrund i interesser, ikke blod, etnicitet, race eller andre fysisk definerede ting. Sådanne klubber frembringer kun narcissicme - en usund beskæftigelse med sig selv - mens formålet med uddannelse er at få Jer til at tænke på andre end Jer selv. Derfor vil vi have klubber der vil bringe Jer til kunstens vidunderlige verden, til musikken, astronomien, sprogene i ikke allerede taler, til håndværk og meget mere. Hvis de eneste særlige aktiviteter du kan forestille dig at være interesseret i er de som har baggrund i etnicitet, race eller seksuel identitet, indikerer det at du faktisk kun er meget lidt interesseret i det som ligger udenfor dig selv. 
    For det andet er jeg helt og aldeles ikke interesseret i om engelsk er dit oprindelige sprog. Min eneste interesse når det drejer sig om sprog er at du kan læse, tale og skrive engelsk så flydende som muligt. Det engelske sprog har en forenende faktor for amerikanske borgere i over 200 år, og det skal forsat forene os på denne skole. Det er en af de helt uerstattelige grunde til at dette land af immigranter altid har været eet land. Og hvis du forlader denne skole uden rigtig gode evner i engelsk, da har jeg svigtet min pligt til at sikre at du vil være forberedt til, med succes, at konkurrere på det amerikanske jobmarked.
    Vi skal også lære andre sprog her - det er yderst forkasteligt, at de fleste amerikanere kun taler engelsk -- men hvis du vil have klasser der underviser på dit oprindelige sprog, fremfor engelsk så er denne skole ikke din.
    For det tredje anser jeg læring som en hellig gerning, og alt her på skolen skal afspejle læringens ophøjede status. Dette betyder, blandt så meget andet, at du og dine lærere skal være passende påklædt. Mange mennesker i vort samfund er tilfældigt påklædt som skulle de til en begivenhed i Hollywood, fremfor kirken eller skolen. Disse mennesker har forkerte prioriteter. Derfor indføres der en formel tøjstandard her på skolen. 
     
    For det fjerde, da vil der ikke blive tolereret obskønt sprogbrug på denne skoles ejendom -- hverken i klassen, på gangene eller ved sportsarrangemneter. Hvis du ikke kan tale uden at bruge f...ordet, da behersker du ikke sproget. Med obskønt sprog mener jeg de ord som er forbudt af Federal Communications Commission, plus talemeåder som "nigger," selvom det benyttes af en sort elev til en anden sort elve, eller "bitch" selv når det anvendes mellem veninder. Det er min hensigt at når tiden er inde til at du forlader denne skole da vil du være blandt de få på din alder der rent instinktivt kan skelne mellem de ophøjede og det depraverende, det hellige og det obskøne.     
    For det femte vil vi afslutte alle programmer der gå ud at opbygge selvværdet. På denne skole, kan selvværd kun opnås på en måde -- den måde som det skete på indtil for en generation siden -- ved at gøre sig fortjent til den. En øjeblikkelig konsekvens er, at der vil kun vil være en topelev, og ikke otte.
    For det sjette, og sidste, vil jeg rette al opmærksomhed mod det akademiske og bort fra politik og propaganda. Der skal ikke bruges mere tid på at skræmme dig om rygning og koffein eller skræmme dig fra vid og sans om seksuel forulempelse eller global opvarmning. Ikke flere undervisningstimer der er beregnet på at kondombehandling og lære dig at betragte seksuelle forhold som udelukkende og hovedsagligt et sundhedsemne. Der vil ikke være flere forsøg på at overbevise dig om at du er et offer fordi du er ikke-hvid, eller ikke en mand, eller ikke heteroseksuel, eller ikke-kristen. Det har fejlet hvis nogen af Jer går ud af denne skole, og ikke anser sig selv for at være i ekstrem grad heldig - at være i live og være amerikaner.
    NU lad os rejse os og lad os sammen sige the Pledge of Allegiance til vort lands flag. Da mange af Jer ikke kender ordene vil Jeres lærer overrække Jer dem.



Dennis Prager hosts a nationally syndicated radio talk show and is a visiting fellow at the Hoover Institution at Stanford University. He is the author of four books, most recently "Happiness Is a Serious Problem" (HarperCollins). His website is www.dennisprager.com.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails