tirsdag den 11. oktober 2011

EU Propaganda rettet mod børn!

EU propagandaen til børn:

Dumt eller dystert?



En af de uforventede glæder ved at være forældre er at læse propaganda fra Bruxelles for dine børn. Materialet er skrigende latterligt, sikkert ikke hensigten, og vil snart få dit afkom til at brøle af grin. De små nyder Hindbær iskrigen, der fortæller historien om en gruppe at foretagsomme unge der rejser tilbage i tiden til en barbarisk tid, hvor der stadig er suveræne stater, og derpå underviser indbyggerne i at de skal fjerne deres grænser.



De lidt ældre foretrækker "Oprørte vande" en Tintin-agtig tegneserie, hvis heltinde er en rigtig MEP godte. I dialogen kan man finde sætninger som: "Du kan more dig nu! Vent til du har set mine ændringsforslag til Kommissionens udspil!" og, "Det forekommer mig jeg bruger hele mit liv i toget mellem Bruxelles og Strasbourg, men jeg ville hade at skulle vælge mellem muslinger og fiskefilet og så Strasbourg løgtærte!"

Førstepræmien for tåbelighed må dog gå til Kaptajn Euro
(se her).
Eller er det blot den rene dumhed? Undertiden kan jeg godt spekulere på om den ikke har en mere dyster side.
Se på billedet, der viser den nederdrægtige, dr. D Vider omgivet af hans medslyngler. Det jeg undrer mig over er, hvorfor de som skabte ham har givet ham en krum næse og et gedebukkeskæg, ligesom de anti-semitiske karakaturer fra Völkischer Beobachter? Er jeg for sensitiv? Nuvel, så læs den måde han beskrives på af forfatterne:
Hensynsløs spekulant, kurator og samler af gamle antikviteter, DAVID VIDERIUS er tidliger pengemand. Han er multi-millionær, der plejer at tjene penge uanset om det så betyder at andre måtte lide. Forbudt og udstødt fra den finansielle verden for uprofessionel opførsel er det lykkedes ham at undgå arrestation trods sin medvirken i finansielle skandaler. Han har været forsvundet i mange år, men er dukket op som DR D VIDER. Han er ejer af et holdingsselskab, DIVIDEX, der kontrollerer hundredevis af virksomheder i Europa og andre steder....

Dette kan lyde ganske så uskyldigt, selvfølgeligt. Men forestil dig - blot prøv at forestille dig - hvilken reaktion der ville være, hvis en Euro-skeptisk gruppe fandt på at skabe en lignende tegning, med en jødisk-udseende skurk med navnet David der tjente sine penge som en "hensynsløs spekulant."


Hvad er EUs agenda her? Nuvel, for nogle få år siden faldt jeg tilfældigt over en intern Kommissions rapport der konkluderede: "Børn kan udgøre en budbringer funktion i at videreføre budskabet til hjemmet. Unge mennesker vil ofte rent praktisk være mellemænd med de ældre generationer, hjælpe dem til at gå ind for Euroen."


Holdningen at regeringen skulle få adgang til forældre, gennem deres børn, er et karakteristika ved en autoritær stat, ikke liberale demokratier. Man kommer til at tænke på Orwells fiktions ungdomsorganisation Spionerne; eller den patriotiske Pavel Morozov, der blev helt i Sovjetunionen da han blev myrdet efter at have anmeldt sin far for at oplagre korn. (Efter at have erklæret en statsbegravelse for drengen, bemærkede Stalin privat: "Han var da en rådden lille skiderik, der forrådte sine forældre på den måde.")


Nu er det ikke fordi EU børnepropaganda ser ud til at have meget effekt: I hvert land er de unge vælgere mere Euroskeptiske end de ældre. Sandsynligvis kan selv ikke mængder af publicity overbevise mennesker, hvis ideen er elendig.


Opdatering: Tegningerne fra EU propaganden i sin helhed.....
Adskillige læsere har bedt om flere detaljer om Bruxelles propaganda tiltagene rettet mod børn. Jeg har allerede fortalt om Kaptajn Euro, men EU Kommissionen udgiver massevis af andre utilsigtede latterlige striber. 
Der er  Julia og Steven’s Eventyr om, hvor vidunderligt den fælles landbrugspolitik er. Der er Den Skjulte Katastrofe om EUs lynhurtige indsats mod naturkatastrofer. Der er Den Sundeste Ferie ("Carlos, Maud og Klaus skal ændre nogle af deres dårlige vaner, hvis de ønsker at være en del af holdet!") Der er Klar Parat Løb ("Find ud af,hvordan det lykkedes Alex, Nataline, Ivana og Dimitra at ændre deres liv. Opdag, hvordan disse fire europæere tog imod en ny udfordring, takket været støtten de modtog fra Den Europæiske Sociale Fond.") 
Det som er mest slående ved disse tegneserie er ikke deres klamhed, men deres gennemførte latterlighed. Jeg mener kan nogen af disse Eurokrater huske de selv har været børn? Tror de virkeligt helt alvorligt at ungerne vil blive mere for Bruxelles som resultatet af dette vrøvl? Eller er det fordi de ikke kan finde på andet at bruge deres budget til?

FamilySecurityMatters.org Contributor Daniel Hannan is a British writer and journalist. He has been Conservative MEP for South East England since 1999. He speaks French and Spanish and loves Europe, but believes that the EU is making its constituent nations poorer, less democratic and less free. He is the winner of the Bastiat Award for online journalism.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails