torsdag den 24. november 2011

Iran ofret til Islam - er der håb?

Islam's ofring af Iran

For 1400 år siden over hele den tørre Arabiske Halvø strejfede spredte primitive stammer, i konstant krig med hinanden. Voldshandlinger, plyndring og slavehandel var deres levevis. Af ren og skær nødvendighed afholdt de sig fra aktiv krigsførelse i kun en måned om året - måneden Moharam (den forbudte måned). Selv under denne stilstand i aktiv krig, oprustede de forskellige stammer og forberedte sig på de næste elleve måneder med blodsudgydelser. Vold af værste slags var deres levevis.

Selvom den stadige krigsførelse påførte lidelse og død, forblev den for de overlevende hovedindtægtskilden i den barske ørken, der kun gav føde til hårdføre geder, dromedarer og de uundværlige krigsredskaber - hestene.

Den voldelig død herskede. Sejrherren havde en 'friperiode' et stykke tid, indtil han blev offer.

Så var der et nyt højdepunkt. En forældreløs fra stammen Quraish ved navn Muhammad, søn af den afdøde Abdullah, tilbød de vilde en handel de ikke kunne sige nej til. Han sagde at de burde holde op med at tilbede de forskellige afguder i Mekka, og vende sig til den eneste Gud, Allah, en af deres utallige guder. Han sagde, det er Allah der er skaberen af universet og Allah har en anden verden af ufattelig velstand og livsglæder. Han lovede de vilde, at hvis de tilbad Allah, slog sig sammen og udførte hans kommandoer da ville de sikre sig store rigdomme i denne verden ligesom en evig adgang til et glorværdig paradis.

Muhammad lovede yderligere, at i stedet for at bekrige hinanden, som de havde gjort i årtusinder, af hævntørst, kunne de begive sig ud i den tørre ørken og til en verden med overflod og rigelighed. Muhammad motiverede sin hastigt voksende gruppe af tilhængere til at samle sig om ham ved at proklamere 1) Hvis de er sejrrige, vil de få de vantros goder, sammen med deres kvinder og børn som slaver som de kunne beholde eller sælge, 2) hvis de trofaste dræbte de vantro i Allahs værk da ville der være yderligere belønninger til dem i paradiset og 3) hvis det usandsynlige skulle ske at de selv blev dræbt, da ville de dog befinde sig i Allahs storslåede paradis i en evighed med nydelse og velsignelse.

Den fremmedartede medhørende retorik af Muhammad, ofte forvirrende og ofte i modstrid med sig selv, fik de mindre godtroende til at betvivle hans åndsevner. De afviste ham som "Den Sindssyge Profet." Dog fandt flertallet af de vilde ham som deres frelser - den ene der kunne føre dem til alt det gode, i denne og den næste verden. Det var en win-win situation for dem. Vind og du blever rigeligt belønnet, tab livet, og du kommer direkt i Himlen. Hvordan kan man dog afvise det?

Muhammad prædikede at det jordiske liv var en lille pris at betale for det evige liv. Det er det næste liv den trofaste burde søge. Således kan Islam med god ret anses som værende en dødskult, ikke en livskult. Den vil aldrig løbe tør for frivillige der vil ofre deres liv indtil Islam selv ophører.

Idet de med glæde stillede deres liv til rådighed, og med sværdet i hånden, med grådihedens motivation, drog de veludrustede Arabiens drabsmænd ud under Islams banner. I løbet af få århundreder havde disse vilde hærget over det meste af den civiliserede verden og påført død og stor ødelæggelse i deres fodspor.

Et tidligt offer for disse plyndrende erobrere var Persien - Iran - uden for diskussion en af de største civilisationer som menneskeheden har kendt til. Det var de gamle iranere der gav menneskeheden vores første menneskerettighedscharter, som gik ind for idealerne med tolerance, retfærdighed og selvstyre for de forskellige folkeslag i deres enorme imperium. Islam smadrede systematisk den civilisation og med tiden, forsøgte sig med at erstatte den med en barbarisk tankegang og opførsel. Millioner af iraneren modstå de vilde, og betalt med deres liv. Nogle blev tvunget til at leve under jazzyh - en særskat pålagt ikke-muslimer.

Zoroaster, Iransk profet med faravahar symbolet over sig.
 
Andre igen mistede deres identitet og fædrene arv og antog deres nye herskeres levevis. Det er denne forsamling af vilde, en undertrykkende tyrannisk minoritet der nu for tiden hersker over iran. Dog, selv under islamofascismen styre, forbliver det overvejende flertal af iranere af forskellig etnicitet og religion trofaste overfor deres oldgamle lære - en lære der blev givet til verden af Zoroaster. Troen på Zoroaster, baseret på triaden af Gode Tanker, God Tal og Gode Gerning udgjorde det almindelige liv for perserne. Andre læresætninger af Zoraster troen, måske den ældste guddommelige religion har inspireret til læren i andre trosretninger.

Zoroastrianismens indflydelse på judaismen, for eksempel, er så tydelige at noge religiøse lærde har kaldt judaismen "Moses set med Zoroastriske øjne." Ydermere var det gennem styret af Zoroastriske konger af Persien at Det Gamle Testamente for første gang blev skrevet ned. Lærer såsom God og Ondt, Himmel og Helvede, Opstandelsen, Paradiset stammer fra Zoroaster troen. I virkeligheden har både judaismen og kristendommen deres rødder i Zoroastranismen. 

W.Y. Evans-Wentz, Oxford professor, og en af verdens førende autoriteter om Østens mysticisme og religion mener, "Uden Zoroaster ville der ikke være en Kristus." Det spirituelle bånd mellem Zoraster troen og Kristendommen er yderligere bevist gennem rejsen af de tre Zoroastriske Vismænd/Magikere der forventede fødsel af barnet jesus og rejste fra Iran for at hylde ham.

Det er åbenbart, at det lykkedes for Islam at ødelægge den storslåede persiske civilisation, eller i det mindste i stor grad hæmme den. Nu for tiden og med fornyet kraft, har Islam som mål at ødelægge endnu en civilisation - den jødisk-kristne civilisation, en civilisation der udgøre en spillevende modsætning til den islamiske primitive og tilbagestående troslære. Islamofascismen udgør en tydelig og tilstedeværende fare, ikke kun for Vestens civilisation, men for hele den civiliserede verden som det kan bevidnes ved de herskende islamister i Iran.

Nutidens Iran har på den ene side, potentialet til hurtigt at blive en kernevåbenstat og kan blive en formidabel modstander som  ikke vil lades sig nøjes med mindre end den totale underkastelse af den frie verden. På den anden side, er Irans folk og kultur et ægte potentiale for at erstatte de Dommedagsfikserede Mullaher og gøre Iran til den frie verdens mest stålsatte partner i den islamiske verden.

Det overvældende flertal af iranerne i dag står skulder ved skulder med de civiliserede frie folk i verden for at besejre islamofascismen. Iranerne har ikke glemt deres stolte arv fra fortiden. De er stolte over deres oldgamle Tro på Lyset - Zoroastrianismen. De betragter sig selv som arvtagere af en storslået kultur og radition - den fra Kyros Den Store, den eksemplariske Konge og de er besluttede på at betale hvilken som helst pris for at få afsluttet, en gang for alle den smittende sygdom - islamofascismen.
 
FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Amil Imani is an Iranian-born American citizen and a pro-democracy activist residing in the United States of America. Imani is a columnist, literary translator, novelist and essayist who has been writing and speaking out for the struggling people of his native land, Iran. He maintains a website at www.amilimani.com. Amil Imani is the author of the smashing book Obama Meets Ahmadinejad.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails