torsdag den 17. november 2011

Krigen mod mullaherne i Iran er begyndt

Krigen mod mullahernes Iran

                       
Michael Ledeen                            
                                            
Forrige uges gigantiske eksplosion ved en Revolutions Garde Base udenfor Teheran har tiltrukket sig de sædvanlige spekulationer og såkaldt “informeret imformation” det meste af det kommer fra ‘klogehovedernes’ skrivefingre, fordi de føler de skal skrive hurtigt. Der er dog stadig en mangel på vægtig information, men jeg er næsten sikker på at:

–Der var to eksplosioner ved RG basen i Bidganeh, en mindre og den anden meget større.
–På næsten samme tid, var der en eksplosion ved en anden militærbase i vest, i Luristan. Eksplosionerne synes at være koordinerede.

Al Shabab missil affyres fra Bigdaneh
Området om Bigdaneh er militært, med forskellige faciliteter, herunder to lufthavne, således kan spørgsmålet lyde - “var det et ammunitionsdepot eller en raketmissilbase?” og det besvares bedst med “Jovist, dem begge.”

Disse angreb mod Garden - symbolet på regimets stadig voldsommere undertrykkelse og slagtning af det iranske folk - er en del at et mønster der omfatter eksplosioner på raffinaderier og rørledninger. På samme tid, har strejker spredt sig (og det kan kke undre når op til 30000 pensionerede lærere har ventet på deres pension i månedsvis). Kort sagt har folket mistet tålmodigheden og de to mindre eksplosioner ved RG basen var rettet mod Generalmajor Hasan Tehrani Moghaddam, en at de mest brutale hos landets militærledere.


Moghaddam den førende missilarkitekt i Iran som angiveligt blev dræbt ved eksplosionen.
I modsætning til de uundgåelige mistanker fra de skrivekløende ‘klogehoveder (amerikanerne står bag!, nej, israelerne, nej, det var et uheld1) var operationen planlagt og udført af iranere fra den opposition ‘der ikke eksisterer.’ De havde til hensigt at demonstrere at en leder ikke er  sikker for folkets vrede (hvis den base kan blive et mål, så kan hvilket som helst sted blive det, og hvis den mand kan myrdes, så kan alle andre), og at oppositionen kender sine muligheder.

Den anden større eksplosion var ikke planlagt, det var det store antal sårede heller ikke (jeg har fået at vide at hundredvis af mennesker, herunder nogle “meget vigtige udenlandske berømtheder” var omfattet af sprængningen). Den anden eksplosion stammede tilsyneladende fra en mængde brændstof beregnet på at give fart og præcision til Irans Shabab 3 Missil, det missil som mullaherne en dag håber skal medføre atomvåben. Mine kilder hævder at brændstoffet forårsagede den store hvide sky der kan ses på fotos. Skyen kan meget vel have forårsaget vejrtrækningsproblemer for de overlevende.


Der er endnu en spændende rapport om, at lige efter eksplosionerne blev lederne af de to førende Grønne Bevægelser, Mir Hossein Mousavi​ og Mehdi Karroubi​, ført i husaarrest, og deres hustruer blev ladt tilbage. Dette antyder den store ængstelse hos regimet, og lader formode at de frygtede at et omfattende angreb var undervejs, og under de omstændigheder ville de hævne sig mod de to Grønne ledere. Uanset om rygtet er sandt eller ej, er alene tilstedeværelsen af det med til at formode at Khamenei m. fl. ser med stort alvor på oppositionen, mere end deres egne analyse eksperter.

Hvad alt dette antyder er tydeligt. Som jeg ‘forudsagde’ for nogen tid siden er det kun et spørgsmål om før oppositionen vil gå bort fra sin forpligtelse til ikke-vold. Vi er nu i en ny fase. En fransk analytiker Jean Jacques Guillet, fortolker situationen ganske godt, og har bedt om en politik fra Vesten der yderligere forstærker presset mod Irans regime for at få det til at falde. “Hvis vi presser regimet meget voldsomt,” sagde han, “vil der kunne komme en implosion. Det ægte og virkelige formål i disse dag burde være regimets implosion, ikke mere snak.”

I stedet har vi ledere der stadig tror på forhandlingskuren, og som ikke synes at vide hvad den iranske opposition ønsker, selv når det fremføres for dem sort på hvidt. Sådan som det var ved højdepunktet af optøjerne i 2009.

Den historie mangler vi stadig at høre meget om, men den kommer ud nu. Meget snart, tror jeg....så vær opmræksom.

            
http://pjmedia.com/michaelledeen/2011/11/16/the-war-against-the-mullahs/?singlepage=true       

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails