fredag den 11. november 2011

Reagans tale på Veteranernes Dag 1988

Ronald Reagan: Veterans Day Talen 1988                          

FSM: Quote of the Day

“De som lever i dag husker de som ikke lever. De som kender friheden i dag husker de som gav deres liv for friheden.

I dag, til ære for de døde, udfører vi ceremonier. Vi nedlægger kranse. Vi taler til deres ære. Og i vore hukommelser, i vore hjerter, er de os stadig nær. Alligevel ved vi også, som deres familier vidste da de så dem sidste gang, at de aldrig helt og fuldt kan være vores igen, at de nu tilhører Gud og det, som de på uselvisk vis, udviste en endelig og evig hengivenhedsgerning for.  

Vi kunne aldrig glemme dem. Vi tænker på deres sidste øjeblik. I vort sinds øje, ser vi unge amerikanere i en europæisk skov, eller på en ø i Asien, eller på havet, eller i en luftkamp.

Vi kunne aldrig glemme dem. Selvom de ikke var vore egne, ville vi aldrig kunne glemme dem. For hele tiden er de det vi blot kan håbe på at være: Givende, uselviske, indbegrebet af menneskelig kærlighed -- at give sit liv så andre kunne leve.  

Og mens livet løb ud ved vi, at de der kunne havde sidste tanker om os, og om deres kærlighed til os. Som de tænkte på os dengang, skal vi også tænke på dem nu, med kærlighed, med hengivenhed og med tro: Den vished, at det de døde for var deres offer værd -- troen på Gud og på Nationen der har forpligtet sig til Hans Værk, og til drømmen om menneskets frihed, og også en nation, der i dag, og for altid forpligter sig til at ihukomme dem for evigt.

Thank you. God bless you.
   
- Ronald Reagan, 40th President of the United States (1981–1989), delivered at the Veterans Day National Ceremony at Arlington National Cemetery, Arlington, Virginia, November 11, 1988.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails