onsdag den 18. januar 2012

Forbud - hvor langt skal man gå?

Naive amerikanere


Water E. Williams 


National Transportation Safety Board (Svarer til Rådet for Større Færdselssikkerhed i DK) forkvinden Deborah Hersman har anmodet staterne om at indføre et totalt forbud mod brug af mobiltelefon under kørsel. Hun har også opmuntret fabrikanterne af elektroniske hjælpemidler, via anbefalingerne fra CTIA - The Wireless Association and the Consumer Electronics Association - til at - udvikle egenskaber, der “umuliggør funktionerne på bærbare elektroniske hjælpemidler indenfor chaufførens rækkevidde når køretøjet er i bevægelse.” Det betyder at man ønsker at være i stand til at slukke din mobiltelefon når du kører.
 

Med meget lidt bevis hævder National Highway Traffic Safety Administration, ​ at der var cirka 3092 ulykker på vejene sidste år som resultat af distraherede kørere. Amerikanerne burde helt klart afvise Hershman’s dagsorden. Det er kamelens snude i teltet. Med tiden, eller hen ad vejen, kunne vi forvente forbud mod at tale med passagererne mens der køres, eller forbud mod påføring af læbestift. Der kan endog være forbud mod drive-in restauranter da bilkørere kan blive distraheret som en følge af, at de spiser maden mens de kører. 

 

Nu kunne du sige, “Tag dig sammen Williams, du er jo paranoid. Der er jo allerede love mod forstyrrende elementer under kørsel, og så vidt ville det da aldrig komme!” Lad os se på nogle af de andre kamelsnuder i telte. 


Under lovgivningsdebatten før indførelsen af den 16. Amendment, argumenterede den republikanske præsident William Taft, og hans støtter i Kongressen for at kun de rige nogensinde skulle betale skat til forbundsregeringen. Der i 1913 var det faktisk kun det halve af en procent af de som havde indkomst der blev berørt. De som tjente 250000 dollars om året i dagens dollars betalte 1% og de som tjente 6 millioner dollars i nutidens penge betalte 7%. Den 16. Amendment ville aldrig være blevet indført om amerikaneren ikke var blevet ‘fuppet’ til at tro at kun de rige skulle betale indkomstskat. Det var blot en løgn for at udnytte amerikansk naivitet og misundelse. 


Hele problemstillingen er at grundlæggerne af vor nation frygtede indførelsen af direkte skatter, såsom indkomstskat, at de i Artikel 1, Sektion 9, i Forfatningen siger, “Ingen hovedskat eller andre direkte skat skal pålægges, medmindre i Forhold til Folketælling eller Fortegnelse, før den direkte opkræves.”

Det var ikke før Abraham Lincoln​ administrationen at en indkomstskat blev pålagt amerikanerne. Det fastslåede formål at var finansiere krigen, (Civil War) men det holdt helt til 1872 før den blev ophævet. Under Grover Cleveland administrationen indførte Kongressen Indkomst Skat Loven af 1894. U.S. Højesteret fandt den forfatningsstridig i 1895. Det krævede den 16. Amendment (1913) at gøre det permanent som Grundlæggerne frygtede. 


Endnu en kamelsnude i teltåbningen der truer med en økonomisk kollaps af vort land er løgnen om Medicare. Ved dens indledning i 1966, kostede Medicare 3 milliarder dollars. 

The House Ways and Means Committee, sammen  med Præsident Lyndon Johnson​, vurderede at den ville koste, i inflationssikret form, 12 milliarder dollars i 1990. I 1990 røg den helt op på 107 milliarder dollars. Det er ni gange Kongressen forudsigelse. I dag lander Medicare på 523 milliarder dollars og viser ingen tegn på at udjævne sig. En rapport fra 2009 fra Medicare fondene anslår den ikke finansierede del af Medicare forpligtelsen til 89 billioner dollars. Estimatet der i 1966 om Medicare omkostningen var blot en løgn fra Kongressen og Det Hvide hus for at få det amerikanske folk til at købe deres politik. Men vær ikke bekymret: Den Ægte Medicare krise vil ikke ramme nationen før de som nu for tiden høster gavn af den, og de politiske støtter er døde. Det er nutidens børn der kommer til at bære hele byrden ved vor ødselhed. 


Men tilbage til forslaget om forbud mod mobiltelefoner. NTSB forkvinden Hersman sagde: “Det vil være meget upopulært hos nogle mennesker. Vi er ikke her for at vinde en konkurrence i popularitet. Vi er her for at gøre det rigtige.”


C.S. Lewis advarede os mod mennesker som Hersman da han ytrede:

"Af alle tyrannier er tyranniet der gennemføres med de bedste hensigter, under dække af ofrenes eget vel, den mest undertrykkende. Det ville være bedre at leve under røverbaroner, end under almægtige geskæftige moralske personer. Røverbaronens ondskab er nogle gange i dvale, hans griskhed kan undertiden være mættet; men de som plager os under dække af, at det er for vor egen skyld, vil gøre det uden ophør for deres egen samvittigheds skyld."


Walter E. Williams, Ph.D., is the John M. Olin Distinguished Professor of Economics at George Mason University in Fairfax, Va.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails