tirsdag den 31. januar 2012

Tale med to tunger - Obama mestrer det

Tidligere ambassadør Bolton: Obama siger en ting, gør noget andet

Martin Gould

Præsident Obama har en bemærkelsesværdig evne som kun få præsidenter nogensinde før har benyttet, sagde tidligere FN ambassadør John Bolton i sidste uge: Evnen til at sige noget med et åbent ansigt når han faktisk mener lige det modsatte.



“Det han har gjort i 3 år, siger noget om hvad hans holdning er, 180 grader omvendt af hvad hans holdning faktisk er. Det er da bemærkelsesværdigt.”

“Han taler om at beskytte middelklassen, men gør det direkte modsatte; eller at være en stærk ven af Israel, når han faktisk, er den meste Israel fjendtlige præsident overfor Israel siden landet blev oprettet i 1948.

“Han gør det igen og igen, og han slipper af sted med det,” fortalte Bolton radioværten Steve Malzberg fra en New York station morgenen efter Obamas tale til Unionen.  

Når præsidenten taler om at have det “tætteste” samarbejde med Israel mener han egentlig “argumenter der helt kan standse, trække i langdrag, truslen fra Irans atomvåben.”

“Obama administration lægger et enormt pres på Israel for ikke at indlede en militær handling, og det kunne ses i det præsidenten sagde forleden..

“Han bliver ved med at sige, ‘Ingen muligheder er udeladt, men det vi virkelig ønsker er at tale med Iran, forhandle med dem.’ Og når iranerne hører det da ved de faktisk, at den militære mulighed er taget af bordet, for så vidt USA.”

At forhandle med Teheran kan aldrig blive en succes, sagde Bolton og tilføjede, “Iranerne vil bare have atomvåben. Vi ønsker de ikke skal have atomvåben. Der er ingen acceptabel mellemvej.”





Bolton, der var FN-ambassadør under præsident George W. Bush sagde Obama “mister alt det vi har vundet med så store menneskelig omkostninger siden 9/11” ved at beslutte sig til at trække tropperne ud af Afghanistan.

“Det er en del af hans fortælling, at han forsøger at skabe det indtryk at krigen mod terror er forbi. Det han forsøger at er at betone at fjenden i krigen mod terror er blot en lille, snæver del af hvad der er tilbage af al-Queda, der skjuler sig mellem Afghanistan og Pakistan.”

“Han underbetoner resten af al-Queda rundt om i verden, Han underbetoner terroristtruslen fra Taliban i Afghanistan, fra den fortsatte iranske støtte til krig i Irak, Syrien, Libanon og andre steder og truslen fra den fremvoksende bølge af radikal islamistisk tankegang over hele Mellemøsten der går i modsat retning af forhåbningerne ved Det Arabiske Forår.”

“Forholdene er blevet meget mere alvorlige efter min mening, mens Obama forsøger at male et billedet af at alt er rosenrødt, alt går fint.”

Bolton, der støtter Mitt Romney som Republikansk præsidentkandidat er blevet nævnt som en potentil Udenrigsminister i en ny administration. Han sagde han ikke har diskuteret ideen med nogen kandidater.

“Men jeg tror, og efter forleden aftens State of the Union tale, endnu mere, at dette valg er absolut kritisk for Amerikas fremtid. Hvis vi skal være det land vi engang var, så skal vi bare have en ny præsident.”


Read more on Newsmax.com: Former Ambassador Bolton: Obama Says One Thing, Does Opposite

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails