tirsdag den 3. januar 2012

Tæt på personen Mitt Romney

Mitt Romney, tæt på personen                        

Et eksklusivt interview med Romneys tidligere kampagneleder Ben Coes                                                    
Elise Cooper                                      
Ben Coes, nu forfatter til politiske spændingsromaner, og hvis seneste bog er Coup d’Etat, var Mitt Romney’s kampagneleder under hans succesrige stræben efter at blive guvernør for Massachusetts.



Pajamas Media har interviewet Coes om Mit Romneys’ indflydelse på hans liv.

I audioversionen af Coes bog Power Down, taler Romney om hans fornøjelse ved thrillere og nogle af den tidligere guvernørs synspunkter kommer til at stå klart og tydeligt frem. Mitt Romney viser helt tydeligt sin loyalitet overfor Coes da han i et interview bemærker, “De som ikke ved det skal vide, at du hjalp mig med min succesrige kampagne som guvernør, hvilket er noget jeg aldrig vil glemme.”

Romney holder af thrillere for underholdningens skyld men også for deres underliggende budskab. Coup d’Etat indeholder et skræmmende og realistisk scenario og har også et budskab. En radikal islamist bliver valgt som præsident i Pakistan. Efter Pakistan har smidt en atombombe over Indien står Amerika overfor farerne og de udfordringer der derpå følger, og sender kommandosoldater af sted for at få fjernet det ekstremistiske regime.

Coes siger: “Romney har altid stået for et Amerika som vi er stolte af: Stærk, ikke bange for at stå fast med sine allierede og uden undskyldninger.” En læser af Coes skulle tro at han skrev disse ord som blev fremført af Romney den 3. oktober 2011:

“ Pakistan kan ikke være på begge sider i dette spil. I skal beslutte Jer for om I er med os os eller med dem.....Hvis I er med dem, vil det få en afgørende konsekvens. Hvis I er med os, så er det helt fint.”

Coes sagde han ikke er overrasket over det citat da han beskriver Romney som ....barsk og en person der kan tage imod kritik, ligesom han kan uddele kritik. Han har humor, som mange mennesker ikke kan se. Han er en af de sjoveste fyre jeg har været sammen med og tager ikke sig selv højtideligt. Han er en pragtfuld person. En historie der aldrig er blevet fortalt og som viser hvilken person han er: Julen før han stillede op som Guvernør havde en kvinde et eller andet sted i Massachusetts fundet hans telefonnummer og ringede til ham Juledag for at fortælle at hun frøs, og at hun ingen varme havde. Mitt og hans fem sønner fyldte en varevogn med træ, og kørte i to timer, og fik tændt op for kvinden, og fik stablet brændet, Det viser hans store hjerte,.

Coes føler at Romney vil blev en god præsident, fordi han udstiller en “lederholdning der vil gøre ham i stand til at få vendt økonomien i en positiv retning.” Han betragter Romney som en der ville kunne skabe arbejdspladser gennem sin forståelse for den oprivate sektor -- idet det ikke er regeringens opgave at skabe jobs, og at regeringen ikke skal hindre at den private sektor skaber jobs. For hans vedkommende “Mitt kan fjerne de betonklodser der er blevet lagt som hindringer på økonomien.”

Kan Coes strategi, hvor han orkestrerede en succesrig kampagne der fik valgt en Republikaner som guvernør i Massachusetts, en stat der kun havde 13% registrerede Republikanere i 2002, anvendes på Romneys præsidentkampagne? Kampagneleder Coes tog beslutningen om at smide den gamle drejebog ud og gå i gang med guvernørvalget som var det en marketingopgave.

De henvendte sig til vælgere som var jægere og sportsfolk, de som er for den frie våbenlov, og som støtter at der kun tales engelsk i de offentlige skoler. Denne strategi, tror han, kan anvendes når Romney bliver Republikanernes kandidat. Han forklarer

Typisk for drejebogen appelleres der under primærvalegne til de mere konservative hos Republikanerne, og hos Demokraterne den mere venstreorienterede side. Under det store valg appelleres til alle med tilknytning til partierne for at bringe folk til at forstå kandidatens holdning til problemerne.

Ville Coes så rådgive Romney til at gøre noget anderledes, hvis han var hans kampagneleder i dag?
 

Han mener ikke kampagnen bør lave noget som helst om. Vedrørende sundhedsforsikring tror han at Romney fra dag et vil lade Obamacare trække tilbage, og påpeger, at den tidligere guvernør viser integritet ved at tage kredit for det som fungerede, og tage skylden for det som ikke fungerede da han var guvernør. Hvis han var tilbage i sadlen, ville han rådgive Romney til at holde konstant fokus.....på forskellene mellem Mitt og Obamas baggrund og tilknytning til den private sektor, og giver det råd at “det er økonomien, dumrian.” Og Obama vil tabe.

Da Coes er forfatter, forretningsmand og var kampagneleder, hvad har så været mest krævende, udfordrende?

Som forretningsmand og som kampagneleder, taler resultaterne for sig selv, “beviset er den kage man får.” En succesrig forretningmand tjener en del penge; en succesrig kampagneleder vinder valg. Som forfatter, lægger du ud med fuldstændig frihed, frihed til at sige og skabe det du ønsker. På samme tid er denne frihed utroligt udfordrende. I det mindste for mig som succesrig forfatter drejer det sig ikke om hvor mange bøger jeg sælger, det handler om hvor godt du skaber denne imaginære verden, som bedømmes af læserne og så deres begejstring og reaktion på dit værk.

Romney fortalte Coes:

“Der er en autencitet i de perspektiver du bringer frem i dine bøger. Budskaberne du sender har relation til det du har gjort i dit liv, du har arbejdet for Energiministeriet, med en guvernørkampagne og som forretningsmand.”

Det er ganske åbenbart at temaet i bøgerne har være under indflydelse af Coes beundring og respekt for Mitt Romneys holdninger til Amerika. 
                                                                             
The author is a freelance writer focusing on national security issues.

http://pajamasmedia.com/blog/mitt-romney-up-close-and-personal/?singlepage=true

Læs også Romney udenrigspolitiske store tale her: http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/10/mitt-romney-om-udnerigspolitik.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails