mandag den 16. januar 2012

Vampyrer og kriminalitet

                   

Blodbegær: Sandheden om Vampyr kriminelle                   

Man behøver ikke læse Joseph Campbell for at forstå at vore helte og myter har deres dramatiske indflydelse på samfundet.

Rob Taylor                                     
                                
Ingen forventede, at den tidligere straffede Roy Gutfinski ville holde sig ud af kriminalitet når han først kom ud i verden. Dækket med ansigtstatoveringer og krops’modifikationer’ beregnet på at gøre ham umenneskelig havde Gutfinski, der helt lovligt fik ændret sit navn til Caius Veiovis, kun lidt håb om at deltage i samfundet som vi kender det. Derfor chokerede det ingen at han røg i fængsel igen, denne gang anklaget for at deltage i et modbydeligt tredobbelt mord, med den hensigt at hindre vidner i at vidne mod et højtstående Hells Angel medlem ved navn Adam Lee Hall. Gutfinski var et let valg for nogen der bryggede på en plan for en sådan forbrydelse. Han er vampyr og Satanist. 
 
Roy Gutfinski aftjente engang 7,5 års fængsel for et overfald, hvori han og hans mindreårige veninde udførte vampyrhandlinger på en 16 årig pige:
 

Caius Veiovis, dengang Roy Gutfinski, aftjente næsten 7,5 år i et fængsel i Maine anklaget og dømt for et groft overfald efter at han og hans 16 årige veninde skar i en teenagers ryg med barberblade og kyssede og slikkede blodet. Skaden i 1999 krævede 32 sting for at blive lukket. 

The Kennebec Journal rapporterede, at Gutkinski hævdede han var vampyr og Satan tilbeder. Han ændrede sit navn i fængslet. 


Foragt er selv roden til vore mest rædselsvækkende forbrydelser - foragt for samfundet, moral, sig selv, og vore egne høje værdinormer. Vi lever i et samfund der lærer børnene at være afvisende overfor deres medamerikanere, at forkaste vore traditioner og at nedrive det moralske grundlag som vor nation er bygget op på. 


Forfatteren Colin Wilson observerede engang, at kannibalisme er det ultimative udtryk for foragt. Det repræsenterer den totale sejr og dominans over ofret. En person myrdes ikke kun, men fortæres og afføres i den ultimative umenneskeliggørende handling. Men kannibalisme er ikke kun et udtryk for hån overfor livet. Uheldigvis er det meget mere almindeligt, men heldigvis ikke altid fatalt med blodfeticisme og en “vampyrlivsstil” der har spillet en central rolle i nogle af historiens nyeste mest sensationelle forbrydelser. 


Blodfetichisme betragtes som en afvigelse, men i de flest tilfælde kan man pege det hen mod det man kalder “vampyrlivstil” -- mennesker der adopterer alternativ vampyrpersonlighed med et sådan begær, at de forsøger at leve som vampyrer på alle måder, herunder natlig levevis og at drikke blod.



Olga Hoyt’s nærmest legendariske  Lust for Blood tjente som min introduktion til de bloddrikkendes verden. Senere, mens jeg gjorde klar til eksamen i komparativ religion, arbejdede jeg på et projekt om moderne vampyrmytologi og jeg opdagede Jeff Guinn’s Something in the Blood, der var en slags etnografi for bloddrikkere. I begge disse bøger så jeg mønster udvikle sig der ligner på en prik alle forbrydelser der har vampyrkaraktertræk. 


Mandlige “vampyrer” synes at være seksuelle sadister der opnår tilfredsstillelse af at dominere andre. De søger sig partnere der er nemme at manipulere eller vil være med på deres sado-maschistiske fantasiliv. Kvinder hævder ofte at de har en historie med seksuelt misbrug, og de bruger blodsudgydlese som en straf eller betaling for seksuel aktivitet. Begge grupper besøger fora, klubber eller grupper hvor de kan finde andre der deler deres interesser, og ikke overraskende er stoffer ofte indblandet. 


I Something in the Blood blev en kvinde vend navn  Cayne Presley interviewet. Hun fortalte Guinn, at hun ofte solgte sex for at få blod, men aldrig krævede penge. På et tidspunkt giftede den unge kvinde sig med en 67 årig mand der lod hende drikke sit blod.Han døde mindre end et år senere.



Men Presley er dog i den milde kategori sammenlignet med en anden “vampyrluder” der dukkede op i nyhederne forleden. 


Josephine Smith var 22 år, og havde været arresteret mange gang for stofmisbrug og befandt sig tilfældigvis ved en forladt Hooters da hun mødte den 69 årige rullestolsafhængige Milton Ellis. De besluttede at “komme sammen” og efter at være “kommet sammen” i et stykke tid gjorde Ellis den fejl, at han faldt i søvn foran hende. Han vågnede da Ellis var ved at kvæle ham og bed ham i ansgigtet. Hun fortalte, ifølge rapporten Ellis, at hun var vampyr og at hun ville æde ham. Han fik kæmpet sig fri, og politiet fandt Smith halvnøgen og dækket i blod i nærheden. Der måtte sys for at lukke hans sår.


Ellis var heldig at hans møde kun var med een “vampyr” og ikke en gruppe. Nogle af historiens mest berømte forbrydelser er blevet begået af bloddrikkende “kults” der er skabt ved at adskillige af disse individer har søgt sammen. I 2007, skabte den 12 årige Jasmine Richardson historie i Canada da hun blev dømt for at have hjulpet sin 23 årige kæreste - en degeneret ved navn Jeremy Allan Steinke — med at myrde hendes forældre og en bror på otte år. Motivet var tilsyneladende at holde deres seksuelle forhold hemmeligt, men det som var mere foruroligende var, hvordan de var mødtes. Begge havde profiler på sitet VampireFreaks.com og udtrykte interesser der og andre steder i blod og “kink,”  der synes at antyde det som BDSM kalder ‘blodspil.’:


På sin profil beskrev Richardson sig som “biseksuel, Wiccan, natmenneske, besynderlig, højtråbende, dybsindig og vanvittig.” Hun oplistede sine interesser som “unaturlige hårfarver, sort poesi, kriminalpsykologi, blod, menneskelig anatomi, og kinky opførsel. Mere beskrivende var de profiler som Steinke havde nedfældet:
[...]
Som Richardson, havde Steinke også en profil på VampireFreaks.com. Han oplistede sine interesser som “freestyle BMX, skating, snowboarding, gotiske væsener, min 81 Firebird (bil), dystre steder, høj musik, piercinger, tatoveringer, lemlæstelse, smerte, kinky fetischer, heavy metal, blod, barberblade, mørket, månen, Mindfreaks Criss Angels, The Stars, eyeliner, gotiske individer, poesi, sort tøj, agressisivet, bide negle. Lycans and My Girlfriend!”

Deres profiler var som kodede beskeder beregnet på at tiltrække blodfetischister. Mens vi muligvis aldrig vil komme til at vide, hvordan en 12 årig pige udviklede så dødelige seksuelle lyster, så ved vi, at på det tidspunkt i hendes liv var hun ligeså farlig og depraveret som hendes pædofile kompagnon. Ikke alene var mordet på hendes forældre hendes ide, men hun besluttede også at hendes lillebror skulle dø. I timerne efter mordet blev parret set kysse og le på en restaurant; senere dukkede de op ved en vens hjem, og efter at have beskrevet (og grinet af) blodbadet, havde de sex.
Jasmine Richardson vil komme på fri fod i november.


2009 Travis White mordet  er endnu mere ækelt. Fjortenårige Amber Goerler var en “vampyr” der havde to elskere - 27 årige Brian Golsby og 21 årige Kasey Dodson. De tre tilhørte en gruppe alternativt beskrevet af politiet som en bande og en kult. Goerler hævdede at en 16 årig ved navn Travis White havde voldtaget hende, skønt der ingen bevis var at det var sket. Faktisk er der bevis på det modsatte, da Travis blev lokket til Goerlers hus for at de to “skulle komme sammen.” Hvad der skete derpå var en brutal, timelang tortur der involverede op til seks personer.  White blev lemlæstet, dolket og fik symboler skåret ind i kroppen. Nogle rapporter cirkulerede om, at de tre mest aktive havde “opført sig som vampyrer” under drabsseancen, men at politiet havde holdt helt tæt om de præcise detaljer. De personer som hævdede de ikke var med i det aktulle mord, indrømmede, at de rullede drengens lig ind i et rødt tæppe og smed det i en affaldscontainer. 

Jeg plejer at kaldde denne sag Anita Blake mordet fordi det “ukonventionelle” forhold Goerler havde lignede den fra den fiktive karakter skabt af Laurell K. Hamilton

Personen er en vampyrjæger der holder adskillige vampyrer og varulve som elskere rundt om sig. I løbet af serien benytter Hamilton den populære karakter som en platform til at male et positivt billede af både polyamorøse forhold som sado-maschisme, mens hun behandler traditionel moral og konservatisme med foragt. Flertallet af bøgerne kan koges ned til at Blake får sin stadig større skare af sexpartnere til på voldelig vis at skille sig af med de mennesker der truer hende. 

Man kunne med god ret formode af Goerler var en fan.


Men Goerler er ikke enestående. 18 årige Stephanie Pistey anklagede den 16 årige Jacob Hendershot for voldtægt. Hendershot blev lokket ind i hendes gruppes kløer og myrdet på næsten samme måde som White, dog som det rapporteres med noget mindre brutalitet. De fem personer der var med var i alderen fra 17 - 30 og Pistey menes at være babysitter for den 30 årige Tammy Morris’ to børn. Pistey har benægtet at have drukket Hendershots blod efter mordet, imidlertid har hun på sin Facebook side kommenteret drabet:

...vi morede os og han skal dø han er den der dræbte jacob hendershot og jeg vil lade ham gøre det og jeg ønskede blodet. 


Der er en video med Pistey der bliver interviewet i fængslet, hvor hun fortæller journalisterne at siden hun var 12 har hun “vidst” hun var halvt vampyr og halvt varuld. Hun indrømmer at have drukket Jason Chases blod regelmæssigt. 

Man behøver ikke have læst Joseph Cambell for at forstå at vore helte og myter har en dramatisk indflydelse på samfundet. I dag er vore helte uhyrerne fra fortiden, ‘helgengjort’ fra Bram Stoker’s symbol på dekadencen i kontinental Europa, og som et symbol på frihed fra samfundets lænker.

Den medfølgende sado-maschisme i vampyr/offer forholdet er ikke længere noget der kan forstyrre eller chokere, men bruges i stedet til at normalisere den usunde seksuelle perversion i en kultur uden værdier. 

Der er konsekvenser knyttet til at acceptere depravitet, og der er omkostninger ved at udsætte vore unge for den forestilling at det at lade sig ‘fodre’ på parasitisk vis er romantisk, at smerte er sexet, og at mørket er det ægte lys, 

De konsekvenser går rundt i blandt os og omkostningerne afspejles i de dusinvis af politirapporter der gemmes bort, og som aldrig kommer for dagens lys, Prisen for at lære vore børn denne foragt for moral betales med blodet af de som fortæres af den. .                                                                                                          
Rob Taylor blogs about crime, culture and politics at Greenville Dragnet.
http://pajamasmedia.com/blog/lust-for-blood-the-truth-about-vampire-criminals/?singlepage=true

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails