torsdag den 10. maj 2012

Besynderlige detaljer i foto - manipulation?

Besynderlige detaljer i ikonisk foto - manipulation?

Mara Zebest

Her fornylig blev MSM lettere chokeret over nyheden om, at en veninde i Obamas “Dreams” bog nærmest var et påfund.
For mange andre er sådanne nyheder ikke nogen overraskelse. Konceptet med et ‘sammensat’ præsidentskab kommer helt sikkert ikke som noget chok for nogen der har været med som bidragyder, og er kommet med bevis, præsenteret i Sheriff Joe Arpaio’s pressekonference, om Obamas besynderlige fødseslattestsrapport.
I hælene på disse begivenheder -- og idet han har draget fordel af årsdagen for drabet på bin Laden -- er den seneste kampagnetaktik at få politiseret selvsamme drab. Med genfremkomsten af endnu en runde af en modig falsk helteindsats vedrørende Obamas beslutning, kan det være ganske belejligt igen at se på det berømte  foto i “Indsatsværelset” der blev offentliggjort af Det Hvide Hus. Er det fotobehandlet, redigeret? Som med alt andet gør Obama det til noget politisk, er fotoet så også nogen ‘sammensat’ - fundet på.
  
Udover det helt tydeligt slørede billede foran Hillary Clinton er der andre små spor af manipulation? En svensk avis har gjort den observation at Obama dog ligner en dværg i sin stol til trods for han er ret så høj.
Når man sammenligner størrelsen af de mennesker der er rundt om ham på fotoet, da giver billedet helt sikkert det indtryk, at Obamas hoved (eller muligvis hele kroppen) er blevet sat ind på fotoet og gjort en smule for lille. Og som en observation, som en sidebemærkning: Hvorfor er alle i værelset iklædt arbejdstøj -- som var de på arbejde den dag -- dog undtagen Obama?
Sammenlign så størrelse af hovederne der i “Indsatsværelset” med størrelsen af Obamas hoved. Selv om du benytter perspektiv argumentet - hvor genstand forekommer mindre på større afstand -- hvorfor er ansigter bag Obama dog større? Marshall Webb’s hoved er også større, og husk at Marshall sidder ved siden af Obama (og på samme niveau).
Lad os gå tilbage til fotoet fra “Indsatsværelset” igen og se på forskelle i hovedstørrrelse mellem Obama og Biden

 
og så stille det op mod forskellene i størrelse fra andre fotos af Obama og Biden. Højden og hovedformen er i slående grad meget lig hinanden på det store antal billeder man kan se af præsidenten og vicepræsidenten
 
Endnu en observation fokuserer på øjnene hos alle i værelset. Et forstørret og overeksponeret skarpt billede af “Indsatsværelset” kan ses her, det giver et tydeligt indblik i de forskellige par øjne.  Følg så retningen for det fokus som alle de andre i værelset har. Når man zoomer ind på øjnene er disse klare og tydelige for mange af ansigterne. Imidlertid mangler Obamas øjne ikke alene klarhed på dette overeksponerede billede, men selve retningen for hans blik forekommer at være rettet med et noget højereliggende sted end hos alle andre i værelset.

Det blev berettet her, at det berømte foto ikke blev taget i Indsatsværelset men snarere i et mindre konferenceværelse ved siden af. En søgning efter billeder af dette konferenceværelse lader formode at skærmene er placeret på væggen lidt over øjenhøjde når man sidder ned - hvilket svarer til den retning blik som de øvrige medvirkendes blik på billedet har.
 

Prøv dette: I stedet for at zoome ind, så forsøg at zoome ud til en lavere del af billedet og bemærk lysets intensitet og blødheden i hudfarverne for flertallet af ansigterne i værelset -- undtagen for Obama, og de medvirkende der står bag Bill Daley.
 
Lad mig tilbyde nogle få ekstra og muligvis problematiske observationer om de to individer der står i baggrunden. De hedder Anthony Blinken, national sikkerhedsrådgiver for vicepræsident Biden og Audrey Tomason, fra National Counterterrorism Center.   The Daily Beast spekulerer på grundene til at Tomason er med på billedet som en slags afbalancering, således at Hillary Clinton ikke ville være den eneste kvinde i værelset.
En lignende observation kunne foretages for den retning som Blinken og Tomason ser, de ser ud til at se på noget helt andet end de andre medvirkende. Lyset på de to individer forekommer helt anderledes når man ser på, hvordan lyset falder på mange af de andre personer på dette nu ikoniske billede.
At dømme efter lyset på Bill Daleys’ hoved (der står foran Blinken) er det muligt at et lys ovenfra er tilstede. Når det er sagt, så forekommer Blinken og Tomason at være underlagt andre regler for, hvordan lyset falder på deres ansigter end de andre medvirkende.
 

Når man så i tilgift zoomer ind for at se nærmere på Blinkens skjorte, så forekommer der nogle uklare områder på en skjorte så velbelyst og med så stærke kontraster på den øverste del af brystet. Det er svært at afgøre om dette kunne skyldes billedredigering eller blot normale skygger eller lysfald.
Der er imidlertid nogle få flere spørgsmål med hensyn til Tomason: Hvis Tomason står bag Blinken, hvorfor hviler hendes hænder så foran Blinkens skjorte? Og er der et ur på begge håndled?


Et nærbillede af det forstørrede foto viser også ganske klart at Tomasons hænder er foran Blinkens kjorte og endog snes at komme frem foran Daleys jakke. Mens manglen på detaljer kunne være ganske naturlig grundet Tomasons position på billedet så synes begge arme dog at være muteret til mærkelige eller uigenkendelige hænder.
Hvad synes du? Er det fotoredigeret eller er min forestillingsevne blot overfølsom af for mange ‘sammensatte’ opdigtede, beretninger der popper ud af Det Hvide Hus.
Mara Zebest is a graphic artist and co-author for a number of Adobe product books, including the Inside Photoshop series, which typically exceeded 1,000 pages and has been published in at least ten different languages around the world.  She is also tech editor for numerous books for both Adobe and Microsoft products and has worked closely with the Cold Case Posse (CCP) for the Maricopa County Sheriff's Office (MCSO) in providing evidence on Obama's forged birth certificate.

Read more: http://www.americanthinker.com/2012/05/strange_anomalies_in_the_famous_situation_room_photo.html#ixzz1uSJGhfgB

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails