søndag den 13. maj 2012

Dumme Mødre!

Dumme Mødre!

Patrice Lewis
                                
Åh ja, Mors Dag. Den mest sentimentale og lumre dag på året, den dag da mødre overalt indhylles i et kvælende lag sukker og hyldest....uanset om de fortjener det eller ej. 
 
Denne klumme har ikke til hensigt at være imod kvinder, der allerede er mødre, men mod kvinder der endnu ikke har betrådt den moderlige rejse. Mors Dag, begynder faktisk lang tid før et barn (naturligt eller adopteret) lægges i en kvindes arme. I visse henseender er moderskabet af underordnet betydning når man sammenligner med det som kommer først. Jeg mener, selvfølgelig, hvem moren vælger som far for sit barn. Der er kun få beslutninger i livet der vil have større indflydelse på hendes barn.


Frem for at tilbyde alle mødre ubetingede ‘gratis’ hyldester og lykønskninger for at have fået børn, ville jeg i stedet stille spørgsmål ved to ting: Det ene, hvor omhyggeligt udvalgte du den mand som er far til de børn? Og to, hvis du begik en fejl, hvad vil du så gøre for at rette op på det? Før du kan modtage hæderen ved at være en mor, da skal du også acceptere ansvaret.                                 
                   
I sin skrivelse “Ensomhedens Frugter” skrev William Penn (1644-1718), “Mænd er i det store og hele mere omhyggelige med avlen af deres heste og hund end med deres børn.” Han sagde også, “Vi er for lidt omhyggelige med efterslægten; vi overvejer ikke at som de er, således vil de næste generation være.” 

Hvor har han ret. Uden diskussion er den allermest vigtige beslutning kvinder kan tage, hvem de vælger som far til deres børn....og altfor mange kvinder benytter dog de allermest tåbelige kriterier. 

Jeg kendte faktisk en kvinde, en barndomsveninde som det gik skævt for, hun giftede sig med en forbryder - en dømt dobbeltmorder. Næh, det er sandt! Min mor sendte mig den avis, hvor der om hendes bryllup stod: “Bruden var iført en blomstret kjole i pastelfarverne grønt og lyserød; gommen var iført en orange fangedragt.” HVORFOR? Hvilken slags “far” hun dog valgte til sine allerede fire børn født udenfor ægteskab, ikke sandt?

Jeg medgiver gerne, at der er sørgelige situationer hvor en ægtefælle udviser en fuldstændig og totalt anderledes personlighed efter ægteskabets indgåelse (på grund af mental eller fysisk sygdom eller andre faktorer der ikke kunne forudses, og derfor udenfor kontrol); men i det store flertal af sagerne hvor kvinderne har taget et elendigt valg, har der været store røde flag oppe.
(Se endelig denne video af en stovt quinde Phyllis Schafly - synopsis ekstra)


Den første fejltagelse altfor mange kvinder tager er at få et barn før man er gift. Statistikker har igen og igen vist, og så endnu engang vist, at en sådan beslutning med garanti næsten altid kaster kvinden og hendes børn ud i i livslang fattigdom. 

Men når en kvinde virkelig bliver gift, så ser hun ofte ikke på livets virkelighed der foran alteret. Dette er formodentligt den mand du altså ønsker at se på ved morgenmaden i de næste 50 år. Så hvorfor dog ikke vælge nogen med sammenfaldende synspunkter om familie, børn, religion, penge, mål med livet, og andre kritiske faktorer. 

Idet vi nu forudsætter at du har været så ‘heldig’ at du har indgået løfter med en mand der er på alle måder passende, hvorfor skulle du da komplicere dit forhold med denne skattede person ved at være vanskelig at leve sammen med? Hvorfor er du et brokkehoved eller kritiks, eller kold eller på anden vis med til at drive en kile ind mellem dig og ham? 

Jeg håber du har fattet min pointe! Mors Dag begynder længe før en kvinde bliver mor. Mors Dag begynder på den dag dine øjne møder den smukke fremmedes, der i det overfyldte værelse,
Det vil enten være begyndelsen på den pragtfuld rejse - eller en katastrofal. Valget er dit. 

Tilbage dengang da det at få børn havde alvorligere samfundsmæssige konsekvenser, da ville en kvinde (anstændig) aldrig risikere at blive gravid uden for ægteskabet, fordi det ville efterlade hende uden nogen støttestruktur, undtagen måske hendes omsorgsfulde forældre. 

‘Velsignelserne’ ved skammen, tvang kvinder til at kontrollere deres ‘lyster’ og - lyt nu omhyggeligt, for det er det som mangler i dag - gennem deres handlinger og opførsel og forventninger, kontrollerede kvinderne mændenes opførsel: Jovist det er sandt!:  Mænd vil kun vokse frem til det niveau som kvinder forventer. Hvis kvindernes forventninger befinder sig i de nedre regioner, gæt så hvor mændenes fokus er?
 
Og når en kvinde så virkelig ønskede at blive gift, så var samfundet og hendes forældre omhyggelige med at “undersøge” en mulig mand vedrørende hans fejl, hans beskæftigelsesudsigter, hans arbejdsetik - kort sagt hans potentiale til at kunne forsørge sin familie og opfostre sine børn, og således skabe en generation af modne og ansvarlige borgere. 

Men i dag har kvinder langt mere fokus på deres uddannelse, deres karriere, endog deres biler (moderne tiders “ hunden og heste”) end de har på den person som de har børn med.
Der er en ægteskabspsykolog ved navn John Gottman, der i årtier har analyseret tusinder af par, og som har udviklet en metode til at bedømme hvilke par der vil forblive gift, og hvilke der ikke vil. Han er i stand til at komme med sin bedømmelse med hele forbløffende 91% nøjagtighed, efter at have lyttet til parrene i beskedne fem minutter. (Måske burde dr. Gottman påbegynde et datingbureau).

Det er ganske normalt for mennesker at være blinde for hinandens fejl i de første ‘lyserøde’ uger af et forhold, men de damer, der kommer en tid, hvor du bliver nødt til at åbne for de persienner og kommer til at se en mand som det han virkelig er, før du siger “Jeg vil,” eller endnu mere betegnende, før du deler din seng. Det skylder du dine fremtidige børn.

Vigtigheden af at vælge (og gifte sig) med en god mand som far til dine børn er åbenbar. En stærk, kærlig, involverende far er langt den bedste gave du kan give dine sønner og døtre. Han vil afbalancere de mandlige/kvindelige forskelle, og bringe stabilitet og ledelse i dine børns liv. Han vil give dem tillid, selvbeherskelse, selvværd og æresfølelse. Og ikke som noget rent tilfældigt så vil han give dem evnen til at vælge deres fremtidige ægtefælle med en fornuftig, klar og logisk vision. 

Ser du, ingen har et fuldkomment liv, og den mand du muligvis tænker på at gifte dig med vil aldrig kunne gå på vandet (og dig selv heller ikke). Man hvis han vifter med røde flag lige i ansigtet på dig - flirter med andre kvinder, har affærer, drikker sig bevidstløs, eller bliver yderst krævende, jaloux, besiddertrang eller voldelig - tror du så ikke det ville være klogere at tænke sig om før du bliver mor? Eller før du bringer endnu en potentiel farlig mand ind i dine børns liv? 

En ægteskabspartner der er godt valgt er den allermest glædelige velsignelse vi kan få her på jorden. Et stort antal af de sociale problemer vi for tiden kæmper med vil høre op hvis blot kvinder ville tænke - før de får børn.

Som John Wayne så bekendt udtrykte det. “Livet er hårdt. Det er endnu hårdere, når du er dum.”

Vær ikke stupid. Gift dig med den rigtige. Bliv DERPÅ mor. Og Glædelig Mors Dag.

Patrice Lewis is a freelance writer whose latest book is "The Simplicity Primer: 365 Ideas for Making Life more Livable." She is co-founder (with her husband) of a home woodcraft business. The Lewises live on 20 acres in north Idaho with their two homeschooled children, assorted livestock, and a shop that overflows into the house with depressing regularity. Visit her blog at www.rural-revolution.com.

http://www.wnd.com/2012/05/stupid-mothers/

1 kommentar:

Emma sagde ...

Tak for en god blog.

Related Posts with Thumbnails