onsdag den 23. maj 2012

En forsvunden stamme vender hjem til Israel

'Israels Forsvundne stamme’ vender hjem

Aaron Klein

'Ordene fra Esajas opfyldes for vore øjne.'

Efter fem år med pause i immigrationen pause har premierminister Benjamin Nethanyahus regering givet tilladelse til at et samfund bestående af indiske borgere, der tror det er en af Israels “forsvundne stammer” kan flytte til den jødiske stat. 

“Vi har haft et stort gennembrud og takket være Gud, er Aliya (immigration til Israel) klar til at blive genoptaget her i sommer, og vi håber og beder til at vi kan bringe de første 50 familier, eller cirka 250-300 Bnei Menashe immigranter til Israel inden afslutningen af august,” sagde Michael Freund, formand for Shavei Israel, der står bag initiativet. 

Shavei, med hovedsæde i Jerusalem håber at kunne bringe hjem til den jødiske stat de tilbageværende 7000 indiske borgere, der tror de er Bnei Menashe, efterkommere efter Manasse, en af den bibelske patriarks Josefs to sønner og barnebarn til Jakob. 
 

Freunds gruppe har allerede hjulpet med til at modtage immigrationen af over 1700 Bnei Menashe, med forskellige israelske regeringer der har givet tilladelse, og så efterfølgende har indført en pause i processen. I 2007, lagde premierminister Ehud Olmert’s regering ‘kibosh’ på processen der nu genåbnes. 

Shavei håber at bringe 50 Bnei Menashe familier til Israel i sommer med håbet om at overføre de resterende stammemedlemmer fra Indien til Israel i de næste år. 

De oprindelige samlinger af Bnei Meanshe der ankom var som turister i en aftale med Israels Indenrigsministerium. Da de var var i Israel, konverterede Bnei Menashe officielt til jødedommen og blev statsborgere. 

Men diplomatiske forviklinger indførte en pause i immigrationsprocessen i 2003, med embedsmænd fra israelske ministerier der nægtede at give resten af gruppen der stadig befandt sig i Indien tilladelse til at rejse til Israel. 

For at få processen i gang igen, fik Freund så hjælp af Israels hovedrabbiner der fløj til Indien i 2005 for at konvertere medlemmer af Bnei Menashe, en proces der blev standset sidste år af Indien. 

Freund samarbejdede derpå med den israelske regering at der kunne komme grupper på nogle få hundrede Bnei Menashe som turister, som så senere ville konverter, men den proces blev standset i 2007. 

Stammemedlemmerne bor i de to indiste stater Mizoram og Manipur, som de siger de blev ført til fra Israel for mere end 2700 år siden af Assyrerriget. 

Ifølge Bnei Menashes mundtlige overlevering, blev stammen udstødt af Israel mod øst, for endelig at befinde sig i grænseregionerne mellem Kina og Indien, hvor de fleste befinder sig i dag. De fleste beholdt deres jødiske traditioner, herunder overholdelse af Sabbat, overholdelse af Kosher loven, omskærelse på ottende dagen af drenge, og overholdelse af lovene for familiens renhed.

I 1950’er siger adskillige tusinder Bnei Menashe at de var klar til at drage til Israel, men det blev hurtigt forhindret af Indiens myndigheder. Uforstyrret begyndte mange at praktisere ortodoks jødedom og anmodede om at komme til Israel. De befinder sig nu i centre i Indien oprettet af Shavei Israel for undervise dem i jødisk tradition og moderne hebraisk.

Freund betragter Bnei Menashe immigrationen som bibelsk og citerer fra Esajas 43:5, der fastslår, “Vær ikke bange, for jeg er med dig; jeg vil bringe dine børn fra øst og samle dig fra vest.” 
“Disse ord,” siger Freund, “går i opfyldelse lige foran vore øjne.”

“Jeg mener dette er et meget historisk projekt,” tilføjer han. “Det er afslutningen på en historisk cirkel. Det er tilbagevenden af en forsvunden stamme af Israel efter 27 århundreder, og det er en opfyldelse af en bibelsk profeti.”
 Aaron Klein is WND's senior staff reporter and Jerusalem bureau chief. He also hosts "Aaron Klein Investigative Radio" on New York's WABC Radio.

http://www.wnd.com/2012/05/lost-tribe-of-israel-returning-home/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails