onsdag den 30. maj 2012

Obama og hans hashrygende skoletid

Obama og hans pot-rygende Choom Gang’

                   
Jonathan Karl                   

Ikke som  Bill Clinton så har Barack Obama aldrig forsøgt at sige han ikke inhalerede.

I sine memoirer “Dreams of My Father,” fra 1995, skriver Obama om at ryge pot, nærmest som dr. Seuss skrev om at spise æg og skinke. Som elev i high school skrev Obama at han røg “i en hvid klassekammerats funklende nye varevogn,” han røg i “soveværelset hos en eller anden bror (sort)” og han røg “på stranden med et par unger fra Hawaii.”

Han pulsede det her og der. Han ville ryge del allevegne. 

Nu da David Maraniss snart udgiver en biografi med titlen “Barack Obama: Historien” kommer der flere detaljer om Obamas pot-rygende dage, komplet med vidnesudsagn fra den unge Barry Obamas high-school kammesjukker, en gruppe der gik under navnet Choom Gang.” Choom var slangudtrykket for at ryge marihuana.
 

Maraniss portrætterer teenage Obama som ikke kun en pot-ryger, men en pot-rygende igangsætter. “Som et medlem af Choom Gang,” skriver Maraniss “var Barry Obama kendt for at begynde nogle pot-rygnings tendenser.” 



Den første Obama inspirerede trend: “Total Absorbering” eller “TA.” 

“TA” var det modsatte af Bill Clintons påstand om at han som elev på Rhodes ved Oxford røg marihuana, men aldrig inhalerede.” forklarer Maraniss. Således foregik det: Hvis du pustede ud for hurtigt når du var med Choom Gang, blev du idømt den straf at du blev sprunget over næste gang jointen gik på omgang.” 

Som en af Obamas gamle high-school kammerater fortæller Maraniss: “At spilde en god joint var ikke noget der blev tolereret.” 

En anden Obama opfindelse: “Ramme taget.” 

“Når de røg i en bil skulle alle vinduerne være rullet op så ingen røg kunne komme ud og gå til spilde; når marihuanaen var færdig, slog de hovederne tilbage og indsnusede den sidste smule røg fra bilens loftsbeklædning.” 
Maraniss siger også at Obama var kendt for sine “afbrydelser”: “Når en joint var på omgang, albuede han sig vej ind, uden for rækken, og råbte ‘Afbrudt!’ og tog et ekstra hiv.” 

Skønt Obama selv skrev at han og hans pot-rygenden kammesjukker var en “klub af utilfredse,” siger Maraniss at det ikke er helt sandt. 

“Faktisk var de fleste medlemmer af Choom Gang pæne studerende og atleter der blev succesrige og produktive advokater, skribenter og forretningsfolk,”skriver Maraniss. 

En bemærkelsesværdig undtagelse var Ray, gruppens potforhandler, der var kendt for sin evne til at “score kvalitetsvarer,” og som år senere blev slået ihjel af en forsmået bøsseelsker med en spidshammer.

Det lykkedes Obama at blive en ganske udmærket student trods al den pot-rygning og ukonventionelle studievaner. 

“Han fortalte sin Choom Gang, at tricket var at lægge lærebogen under hovedpuden, natten før man skulle op og eksamen blev bedre,” skriver Maraniss. Jaså, jaså! 

Tilbage det pot-rygningen. 

Hawaii tidligt 1970’erne var noget at et pot-rygende Mekka. 

“Det blev solgt og røget lige for næsen af dig; Maui Wowie, Kauai Electric, Puna Bud, Kona Gold, og andre lokale varianter af pakalolo (marihuanavariant fra Hawaii) var der allerede,” skriver Maraniss.
 

Obamas ven Mark Bendix havde en Volkswagen minibus kendt som “Choomwagon.” De ville ofte køre til Honolulus Mount Tantalus, hvor de parkerede, “tændte for stereoanlægget og spillede Aerosmith, Blue Oyster Cult og Stevie Wonder, fik ild i nogle ‘søde-hawaiianske pinde’ og skyllede det ned med øl på flaske (Choom Gang foretrak Heinieken, Becks, og St. Pauli Girl). Ingen råben, ingen vold, ingen skænderi; de ryddede endog op efter sig, og tog flaskerne med.”

Selvfølgelig kunne det at have røget, drukket og så køre på bjergvejene også være en smule farligt. Især om natten forsøgte de med race. 

I kapløbet mod Mount Tantalus’ top kæmpede de i “Choomwagon” med en anden vens Toyota. Obama var i Toyotaen. Choomwagon nåede først til toppen. Da den anden bil ikke var kommet, kørte Choomwagon tilbage for at finde dem. Her er, hvordan Maraniss beskriver hvad der derpå skete:

“På vejen ned så de en person der slingrede på vejen. Det var Barry Obama. Hvad skete der? Mens de kom nærmere bemærkede de at han lo så meget at han dårligt kunne stå op.”

Hans ven var kørt af vejen. Heldigvis var ingen kommet til skade. Og forbavsende nok undgik de problemer med at efterlade føreren alene med politiet ved at hævde, at det var blot en uheldig “manøvre.” 

Maraniss konkluderer i kapitlet om Obamas high school år ved at se på en bemærkning som Obama har skrevet i sin årbog fra high school i en sektion reserveret studerende så de kan komme med en linje eller to og takke de som har hjulpet dem. 

Obama havde skrevet dette: “Tak til Tut (hans bedstemor), Gramps, Choom Gang og Ray for alle de gode stunder.” 

Maraniss bemærker: “ Ray var den ældste der var med Choom Gang, og solgte dem pot. En hippie stofsælger fik hans anerkendelse; hans mor gjorde ikke.” 

Det Hvide Hus har sagt til ABC News at man ingen kommentarer har.

Se flere fotos af Barack Obama som barn og teenager HER

 Jonathan Karl               
http://abcnews.go.com/blogs/politics/2012/05/obama-and-his-pot-smoking-choom-gang/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails