tirsdag den 19. juni 2012

Verdens presserende energiopråb - del 3

Verdens presserende Energiopråb Del 3.

Pat Boone
                        
Dette  er min ottende - og sandsynligvis sidste - klumme om den absolutte nødvendighed af, at Amerika genoptager føringen i udviklingen af kernefusion (ikke fission) som det sidste og bedste håb i vor egen energiforsyning og for hele verden.

Hvis du ikke har læst de syv første, så håber jeg du vil. De er arkiveret her. (Se forneden) Mine hovedpunkter er som følger: Mens vi og vor regering fumler rundt i debatten om for og imod olie, gas, kul, sol, vind - og alger, for Guds skyld - så løber vi tør for alle fossile energikilder, og inden afslutningen af dette århundrede vil de være opbrugt.
Det er bare en kendsgerning.
                        
Og hvad så? Nu for tiden vil en verden der forsynes af kernefission - med den konstante trussel om nedsmeltninger, fejlfunktioner, megatons af radioaktivt spildmateriale, og spørgsmål om jordens beholdning af det nødvendige brændstof (uran, thorium mv.) til de tusinder af fissionsværker - samtidig være et blegt, farligt billede a la Orwell. Hvad er derfor svaret, løsningen?

Se opad. Uanset om den er dækket af skyer eller skinner så klart som nogensinde forsyner solen os med lys og energi, ikke kun for vor planet men for hele solsystemet. Og det er en kernefusionsreaktor, ren og ligetil!

I millennier uden tal har denne gigantiske ildkugle i universet med stor voldsomhed afbrændt forskellige former for hydrogener, sat dem sammen, afbrændt dem - til helium og frigjort ubegribelig varme, og skabt og opretholdt liv overalt hvor det findes.  mængder af energi

Som beskrevet i detaljer tidligere har amerikanske videnskabsforskere, undertiden i samarbejde med deres modparter i Rusland og andre steder, søgt en metode til at skabe og tøjle denne enorme, uudtømmelige energikilde for os alle. I over 50 år, har fremragende visionære som dr. Edvard Teller gjort betydelige indsatser ved at benytte Einstein’s E=MC2 og bevise at energi og masse er uforanderlige  – og at  når vi (ikke hvis) kan anvende og kontrollere tilstrækkelig varme til processen, da kan en lill smule fast materiale blive omdannet til enorme mængder af anvendelig energi.
Edward Teller i 1958 som leder af Lawrence Livermore National Laboratory

Amerikas plejede at være “førerhesten.” Fremragende laboratorier som Las Alamos National Laboratories, Sandia National Labs, og Lawrence Livermore National Labs havde fokus på bruge af lasere i produktionen af røntgenstråler, for at implementre Teller’s koncept om at igangsætte fusionsreaktioner i brint. Det var ved at blive særdeles spændende.

Inspireret af dr. Teller’s arbejde og hans profetiske advarsel om at folket skulle holdes informeret, skabte en fysikprofessor fra Michigan ved navn Dr. Keeve (Kip) Siegel den første og eneste privatsektor virksomhed med formålet at indføre kontrolleret fusionsforskning ved at benytte lasere. Tidligt i 1970’erne skabte han KMS Industries, med det formål med succes at udnytte laser enertifusionsenergi.

Med private fonde i ryggen udførte KMS den 1. maj 1974 verdens første succesrige laserigangsatte fusionsreaktion i laboratorium ved at benytte deuterium-tritium i pilleform.

Hans gennembrud blev anerkendt af vor Energy Department og førende videnskabsforskere over hele verden, herunder Frankrig og Rusland. I december 74 udgaven af Forbes Magazine blev udgivet en historie om KMS...... og regeringens forsøg på at lukke det ned!

Hvad behager? Jo, du hørte rigtigt. Lukke det ned. På grund af presset fra radikale anti-kernekraft grupper (og regeringens fastholden, at det skulle være kontrolleret af den og ikke private virksomheder), blev Dr. Siegel bragt for Kongressen for at bevidne hvad han og hans virksomhed havde bevist på området kernefusion og om hans forskning. Det var ikke det allermest gæstfrie miljø - og Dr. Siegel, blot 52 år gammel, døde af et hjertetilfælde under høringen, før han kunne afslutte sit vidnesbyrd foran det amerikanske folk.
 



Siden den dag, for næsten 40 år siden, er vort fremskridt mod kontrolleret fusion sløvet hen og er nu nærmest på kravlestadiet. Og uret tikker videre mod Dommedag.

Åh jo, vor regering har brugt hundreder af millioner af dollars i årenes løb på at skabe Energiministeriets love fra 1977, hvor man kombinerer bestræbelserne hos en række organisationer og i eksperimenter og overfører det hele til  U.S. Department of Energy (DOE). I en god mening, og alt det der, men næsten hvert bureuakrati bliver større, mere komplekst og kommer langt ned i omdrejninger.

Siden 1999, har NNSA, en DOE-underafdeling kontrolleret kerneprogrammerne, og brugt rundt regnet 11 milliarder dollars om året på at holde øje med den enorme mængde af kernevåben, som vi taknemmeligt nok aldrig har benyttet, og ingen intention har om at benytte medmindre vi uundgåeligt provokeres.

Er det ikke bare helt åbenbart? Hvis vi bruger langt mindre, lad os sige 1 milliard dollars om året - så kunne vi skabe en kernefusionsforsyning af energi for os selv og hele verden! Ville det ikke være en bedre metode til at bevare freden end at fortsætte med at lagre tilstrækkeligt med atomvåben til at ødelægge menneskeheden?

Hvis vor regering så Lyset, så kunne den genindtage føringen i fusionsudviklingen. Men det kommer ikke til at ske. Obama administrationen forsøger med tvang at skære ned på DOE, samtidig med man lægger bilioner til vor samlede nationale gæld, lukker ned for MIT’s fusions program i 2013, hæmmer arbejdet for de 100 meget kompetente medlemmer og 30 elever.

Et brev fra lederne af MIT, Princeton Plasma Physics Laboratory og General Atomic, samt andre U.S. fusionsvidenskabsforskere fastslog: “Hvis det implementeres, vil de 49 millioner dollars i nedskæringer resultere i afskedigelsen af hundreder af fusionsvidenskabsforskere, ingeniører, elever og støtte personale,” og vil “smadre U.S. prgrammet så vi bliver anden violin i kampen om fusion i vernde.”

Vi kommer til at sidde bagerst i bussen.

Samtidig ser Kina det som en utrolig lejlighed til at kontrollere energien for evigt, og har givet mandat til at dets universitets system udanner 2000 ph.d. videnskabsforskere der specifik skal forske i energifysik og plasmaområder for at opbygge Kinas allerede robuste interne fusions udviklingsprogrammer. Kan du fatte det nu?

I min femte artikel “Der er Håb for Verden,” (Se forneden)nævnte jeg videnskabsforskere der kommer sammen i et ‘værksted.’ I december 2011, blev der præsenteret af fysikere ved Los Alamos National Laboratories, en meget lovende afdeling af fusionen ved navn Pulsed Jet Magneto Inertial Fusion or PJMIF. Dette kan være en banebrydende vej til mindre omkostningskrævende fusion da LANL præsentationen inkluderede et budget og et tidsskema for en Demonstration af PJMIF kraftværket til en omkostning af mindre end 1,5 milliard dolars og på 15 år.

Og ved du hvad? For blot nogle få dage siden, den 27. april, blev fysikerne informeret af Office of Fusion Science Enertgy (DOE) om at deres projekt er aflyst helt den 31. maj!

Dette, lige netop som Lawrence Livermore National Labs National Ignition Facilifty (NIF) er ved at få et gennembrud i benyttelsen af lasere til at sammenpresse brint i pilleform ved at benytte pulseret energi - Dr. Siegels vision!

NIF er ganske tæt på fusions “antænding,” den korte med bæredygtige frigivelse af energi som et resultat af fusionprocessen. På et nyligt møde fortalte lederen af Laser Fusion Energy and Photon Science ved NIF, Mike Dunn, min ven Tom Tamarkin: “Antænding er der hvor fusionsbrændstoffet ikke længere har brug for en ekstern energikilde. Det er som et stykke træ der har lang brændbarhed, der har brug for hjælp til at komme igang.... og derefter klarer ilden sig selv....” 
 

Venner, medborgere, Amerika - ja faktisk verden, jorden og dens folk - er som på en knivsæg. Vi har to valg. Vi som et informeret og vakt folk kan overtale vore ledere, der har milliarder og billioner af vore skattepenge som hjælp, til at komme tilbage på sporet og skubbe Amerika frem i forreste linje, således at vi kontrollerer fusionenergien, ikke Kina. Eller vi må gå til vore industrielle ledere, de faktiske genier der gav fødslen til og skabte Internettet, mobiltleefonen, atomenergien, rumrejserne til Månen og det ydre rum ...med og uden regeringshjælp. Det er op til os. Sociale medier som Facebook’s energy awareness can help.

Jeg tror på den sidste vej. Det er ganske så solidt anslået nu, at mindre end 30 milliarder dollars skal bruges i løbet af de næste 10 år, med vore allerede beviste videnskaber og teknikker, og det vil bringe kernefusion til verden; nogle siger mindre end 10 milliarder dollars.

Andre regeringer arbejder også flittigt på at gøre det; vores vil sandsynligvis ikke. Bill Gates og Warren Buffett sammen kunne gøre det og stadig have milliarder til overs. Men vil de?

“NU er tiden inde til at alle gode mænd slår følge og hjælper deres land.” Hvilke af vore gode og kapable visionære vil komme til vor hjælp, mens der stadig er tid.
 Pat Boone, descendant of the legendary pioneer Daniel Boone, has been a top-selling recording artist, the star of his own hit TV series, a movie star, a Broadway headliner, and a best-selling author in a career that has spanned half a century. During the classic rock & roll era of the 1950s, he sold more records than any artist except Elvis Presley. To learn more about Pat, please visit his website.
http://www.wnd.com/2012/05/americas-urgent-energy-alert-part-3/

Del 1, http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/05/fusionsenergi-vort-bedste-og-eneste-hab.html
Del 2, http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/06/fusion-naturens-energivalg-del-2.html
Del 3, http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/06/en-kort-historie-om-kernefusion-del-3.html
Del 4, http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/07/kernefusion-energiens-hellige-gral-del.html
Del 5, http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/07/der-er-hab-for-verden-del-5.html
Første del i den nye serie her: http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2012/05/energioprab-fusion-er-fremtiden-del-1.html
2. del
http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2012/06/energioprab-2-det-er-poltik-det-hele.html

2 kommentarer:

Errbe sagde ...

Andrea Rossi i Italien tror at han funnit en metod för "kall fusion":

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3284821.ece

http://fof.se/blogg/jan-scheffel/kall-fusion-inte-igen

Det visar sig nog snart om det är verklighet.

Olsen sagde ...

Tak for de fine links. Spændende! Rossis forsøg virker næsten for enkelt til at være sandt som Jan Scheffel jo nærmest gør opmærksom på.
Men interessant, at der forskes på alle planer.
Lidt ligesom de der på 'amatør' basis arbejder med raketter. Med utrolige simple midler og værktøjer får de det som 'professionelle' hævder er umuligt til at ske.

Related Posts with Thumbnails