onsdag den 31. oktober 2012

Hvad blev der af Tea Party?

Det er det du ikke ser

 Stephen Green                            
                                                                 
Ben Domenech: Ser vi et ‘understrøms’ valg? Han beskriver perfekt den følelse jeg har haft siden debatten i Denver: (hvor Romney vandt stort)

“Meningsundersøgelser er mere sofistikerede tolv år senere, men de kan stadig fortælle os meget. Og det de har at fortælle er ikke hele historien. Et valg som en bølge er noget man i det store og hele kan se vil komme, stigende op til overfladen og knuse alt på sin vej. Men et ‘understrøms valg er noget man ikke kan se. Det arbejder under overfladen med en pludselig styrke, der suger den faste grund man mente var fast og sikker bort, grunden fordufter under dig mens du kæmper for at holde dig flydende. Det er frustrerende for kampagner når vælgere man regnede så fortroligt med i sine planer beslutter at nu her på tirsdag da vil de forsøge sig med noget andet. Bush erfarede dette på grund af historier i nyhederne. Obama kampagnen kan komme til at erfare noget lignende nu - hvilket forklarer deres strategiske panikhandlinger i de sidste uger.”
  

Således er det. Helt præcist.                

Men det er mere substantielt end som så. Tea Party der var så meget på banen i 2009 og 2010 er nærmest gået under jorden for at arbejde med GOTV (bestræbelser på at få alle ud at stemme) og med de ægte græsrødder, ‘halvskøre’ (i positiv forstand) politiske operationer. Man blev modnet og gik bort fra folkemøder med peptaler og lignende bemærkelsesværdigt hurtigt, takket været en stor hjælp fra FreedomWorks og nogle af dets lederes skarpsyn. Tea Party vælgerne, det kan jeg fortælle dig gennem mange førstehånds oplevelser og beretninger er muligvis de som er mindst tilbøjelige til at svare i meningsundersøgelser.

Meningsundersøgelserne har det også meget svært med at fastslå antallet af “ubeslutsomme vælgere.” Dette er mennesker der (ligesom jeg) stemte på Bob Barr for fire år siden, eller holdt sig for næsen og stemte på John McCain, eller blev hjemme. Der er endnu færre “ubeslutsomme” typer der stemte på Obama end sidste gang. De kan arkiveres under kategorien “Vil ikke snydes igen.” De føler sig bedraget og det med rette.

Lad os ikke glemme de få principfaste borgerlige liberale på venstrefløjen. De var alle former for af henførte for Obama som lovede ikke at være Bush med udenrigspolitik. Cirka 300 droneangreb senere og ja så er de ikke så henførte længere. Nu mens vi er ved det emne, gnid så Gitmo og omfattende aflytninger ind i det sår, ikke sandt?

Derfor kan der med stor sikkerhed siges at være to understrømme i dette valg. Den ene fra midten og med Romney. Den anden fra venstrefløjen og bort fra Obama.  Der er ingen nuværende - absolut ingen - der går i Obamas retning. Den eneste grund til at dette er et kapløb er at de Blå Stater er i spil.

De ruinerede baser i Californien, Illinois, New York og andre steder er sikre blå baser og har en masse valgmandsstemmer. Det vil kræve en kæmpebølge, ikke en understrøm at male dem røde - en bølge der kunne komme i 2016, hvis en præsident Romney kan regere i sin første periode som Reagan gjorde i sin.
 Stephen Green

http://pjmedia.com/vodkapundit/2012/10/30/its-what-you-cant-see/?singlepage=true

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails