søndag den 4. august 2013

Rusland en gåde godt 'pakket' ind

Russia en gåde godt pakket ind


DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN                                                                                  
           
Rusland fascinerer os altid og vil altid gøre det. Den virkelig skræmmende Kolde Krig har været forbi i årtier nu, efter 50 år, hvor Sovjetunionen og United States var involveret i en konflikt der kunne være afsluttet med et atom holocaust. Men et ægte venskab har dog ikke erstattet fjendskabet. Vi har En Kold Fred.
 

Nationernes historie er lang. Rusland er blevet formet af sin geografi. Men besidder et enormt stykke af de eurasiskse sletter fra Østeuropa hele vejen til Stillehavet. Man ligger for langt mod nord til at have et virkeligt effektivt landbrug og har udstrakte lange grænser der er svære at forsvare. Denne geografi har skabt en landmagt der altid er paranoid, altid på vagt over for invasioner fra både øst som vest. Sverige besejrede næsten Rusland i det 17. århundrede, Frankrig i det 19. under Napoleon, Nazi Tyskland i 2. Verdenskrig og længere tid tilbage var der mongolerne og tatarerne i Middelalderen. I hvert eneste tilfælde var det de russiske bønder der måtte lide, tvunget til trældom af deres egne godsherrer og de invaderende. Absolut ikke en lykkelig historie.

Ligesom hos mange magter med store landområder (Rusland, Kina, Rom, Persien, Inkariget i Andesbjergene) afhang sikkerheden af et meget magtfuld centralstyre, sædvanligvis domineret af et enkelt dynasti. Men alle dynastier og imperier bliver ældre og mister med tiden deres greb og det som erstatter dem er anarki og krigsherrer. Af denne grund foretrækker de mennesker der bebor sådanne tidligere imperier djævelen de kender (endog en elendig konge) fremfor den anden djævel de kender - anarkiet. Demokratiet er ikke et naturligt valg for mennesker med sådanne erfaringer.

I diktaturer der er faldet er det kun de unge, og eller uddannede der går ind for demokrati. Rusland er et godt eksempel; de har en republik, de kan stemme, men deres demokrati er skrøbeligt og ikke betryggende. Præsident Putin bliver stadig mere selvrådende for hver dag, men de fleste russere er sådan set lettet over det.

Demonstrationerne vi har set i Moskva eller St. Petersborg repræsenterer de unge og uddannede og bliver kraftigt undertrykt. De russiske fængsler er fulde af journalister og demonstranter og endog (ganske latterligt) en gruppe at pindtynde unge kvinder der dansede ved et alter i en orotdoks kirke, udklædt som et punk band (Pussy Riot), hånede Putin og kirken.

Det kan vi le af, men et ophold i en russisk arbejdslejr for at “håne Putin og kirken” er ikke noget disse piger morer sig over.

Der er imidlertid kommet noget godt ud af Rusland siden afslutningen på Den Kolde Krig. Mange tidligere hemmeligholdte dokumenter er nu kommet frem og afsløret af historikere. Den højest placerede Sovjet blok efterretningsofficer der hoppede af til Vesten, rumænske Generalløjtnant Ion Mihail Pacepa ( se artikler af Pacepa på synopsis: http://synopsis-olsen.blogspot.dk/search?q=Ion+Mihai+Pacepa) og juraprofessor Ronald Tychiak har netop udgivet Disinformation, en bog, hvor der siges at “i 1972 arbejde Andropovs misinformationsmaskine døgnet rundt for at overtale den islamiske verden om at Israel og United States havde til hensigt at forvandle resten af verden til et Zionistisk slaveherredømme.” Men den muslimske verdens paranoide tankegang og store appetit for konspirationsteorier fik disse misinformationer megen respons.
 
Pacepa

De af Sovjet optrænede palæstinensiske militante der bortførte El Al fly, foranledigede den første arabiske oversættelse af The Protocols of the Elders of Zion (et svindelnummer der blev afsløret i 1920’erne) og omdelt som propaganda over hele den muslimske verden og som også blev budt velkommen af mange universitets eliter over hele verden.

Pacepa siger at KBG tog æren for angrebene mod israelske mål i Jerusalem og Ben Gurion Airport. Forfatteren konkluderer også at mange af de anti-amerikanske følelser i Mellemøsten og andre steder kan spores til Sovjets skjulte operationer.

Denne Sovjet kampagne har forvandlet sig til international terrorisme der truer os i dag -- og har ramt også russerne. Ruslands befolkning er det halve af hvad den var ved begyndelsen af 2. Verdenskrig, og man forudsiger den falder med 10% ved 2030. Deres muslimske befolkning er imidlertid i fremgang, og man kan derfor forudse store problemer.

Stakkels Rusland. Folket stemmer med fødderne for at komme videre. Det onde slår tilbage.
                       
                           

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That?
http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/russia-is-an-enigma-wrapped-in-a-mystery?f=must_reads#ixzz2YCGCzT3X

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails