søndag den 29. september 2013

Alle unge mænd fra landet er kanonføde

Alle knægte fra landet er kanonføde
           
Christopher Orlet        

Og alle mødre på landet er fødemaskiner.
                
I denne weekend da jeg var på tur i antikvitetsforretninger i den sydlige del af St. Louis faldt jeg over en plakat fra 2. Verdenskrig med en indtagende Lady Liberty der patriotisk var i færd med at så. Skriften lød: “Enhver have er en våbenfabrik.”
 

Hvis Obama administrationen havde et jazzy slogan som dette ville det kunne være: “Enhver knægt fra landet er infanterist.”

Det synes nemlig at være Obamas Landbrugsminster Tom Vilsacks holdning.

I måneder har Vilsack afleveret den samme tale ved diverse landbrugsmøder og middage over hele landet. Essensen i den er, at Amerikas landbomødre er jordbunden, og de opfostrer sønner der kan rekrutteres til hæren og dermed være gødning. Sådan sagde Vilsack:         

“U.S. befolkningen består af 16% fra landet. Trods den lave procentdel er mere end 40% af de mænd og kvinder der tjener i vore væbnede styrker fra landbrugsområderne i Amerika. Unge mænd og kvinder fra Amerikas landbrug går foran med at beskytte vort land og er med til at vi er den førende militærmagt i verden.”

“Unge mænd fra landet vokser op med et ønske om at give noget tilbage,” siger Vilsack. “Hvis vi mister den værdinorm mister vi vor militære magt.”  
Husk at det er USDA (Landbrugsministeren) chefen der udtaler og ikke formanden fra Forsvaret. Velkommen til Amerikas nye landbrugspolitik: Få en stor høst af landboknægte til brug som kanonføde.
 

Efter Vilsacks mening så står Amerika over for en krise. Den krise er ikke det at der bliver færre og færre familier på landet, at landbo Amerika er ved at blive en enorm ‘spøgelses’ prærie, og at den gode jord udnyttes hensynsløst. Nej den ægte krise er at Amerikas forsyner af indhold til ligposer er ved at løbe tør.

Selvom Vilsack har fremført den samme tale nu i månedsvis var det først da en landmand ved navn Joe Salatin gjorde opmærksom på det, at nogen så endelig lagt mærke til hvad Amerikas top landbrugsembedsmand sagde. Salatin fra Virginia, og en af Amerikas mest indflydelsesrige i branchen var forbløffet, lamslået. Der var intet i landbrugszarens tale om behovet for flere mindre landbrug, omhyggelige plejere af jorden, intet om bedre fødevarer, bedre behandling af jorden, bedre omsorg for dyr og planter.

Således skriver Salatin:

Årsagen til at der skal være flere landbrug er at sikre os at der er tilstrækkeligt med mennesker der kan melde sig ved rekrutteringskontoret. Det er således han betragter mig som landmand. Ikke som fødevareproducent. Når præsidenten og hans kabinet har deres private komsammener, så betragter de ikke landmænd som fødevareproducenter, som landskabets hovmestre, som ressourcer. Nej de betragter os som en forsikring for militærets muskler, for Amerikas imperiebyggeri og som soldatergødning.

Det der er brug for er en god ‘høst’ af naive landboknægte der kan udkæmpe Obamas endeløse humanitære interventioner. Unge mænd der er villige til at tage imod en kugle for at vælte ørkendiktatoter i Libyen og Syrien.“
 


Kan det undre nogen? Vilsack en advokat fra Pittsburgh, en tidligere chef for Iowa Trial Lawyers Association synes kun at have en kvalifikation som landbrugsminister. Hans hustru var fra Iowa, derfor slog han sig ned der og oprettede en advokatvirksomhed. Det og så det at han førte kampagne for Obama i 2006 efter hans første valg, Hillary Clinton, trak sig.

Hvis det at drive et landbrug har et andet formål udover at skaffe nye rekrutter, så er det at skabe energi til automobiler, fremfor mennesker. Således siger Vilsack:
“Konklusionen er at ethanolindustrien ikke er så vigtig for økonomien. Det er nationens sikkerhed efter min mening.”

Således er cirklen sluttet og vi ender ved den gamle våbenfabrik og haven.

Personligt foretrækker jeg den måde hvorpå Wendell Berry spidder diskussionen:

“Måske kan vi ved at lægge mere og mere af vort allerede mishandlede landbrugsjord om til at skabe brændstof, få kureret os for fedmeepedimien og blive dejlige skeletter, småsultne - Guds ske tak og lov - vi kan stadig køre biler.”

Historien er sådan set gammel. Bill Kauffman bemærkede her for nyligt at under 1. Verdenskrig - krigen der skulle afslutte alle krige - blev patrioten fra Kansas Kate Richards O’Hare smidt i fængsel for at krænke Woodrow Wilsons lov om Spioneri. Hendes forbrydelse var at fortælle et publikum i North Dakota at deres ledere i Washington betragtede mødre på landet som “fødemaskiner, der satte sønner i verden til brug i hæren og derpå blev de gødning.”
 

Håbet herfra er at et Rand Paul præsidentskab har modet til at tilbyde Joel Salatin posten som landbrugsminister i 2016.

http://spectator.org/archives/2013/09/20/every-farm-boy-a-doughboy/1

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Der burde være en lov der påbød alle politikernes at sende deres egne børn i frontlinien i enhver kamp eller kampagne som politikerne startede.

Related Posts with Thumbnails