torsdag den 19. september 2013

Tørklædetvang i flere og flere lande

Tørklædesag i Sudan en global tendens


Sandra Stencel and Brian J. Grim                                
       

En kvinde i Sudan, Amira Osman Hamed, skal for en domstol her i september, fordi hun nægter at bære hijab, tørklædet som mange muslimske kvinder bærer for at skjule deres hår. Ifølge The Huffington Post, er Hamed under anklage for at bryde en Sudanesisk lov der fastslår:

“Den som i det offentlige rum udfører en uanstændig handling eller en handling der strider mod offentlig moral eller er iklædt obskønt tøj eller tøj i modstrid med offentlig moral eller forårsager at offentlighedens følelser krænkes skal straffes med piskning der ikke må være flere end 40 slag eller med bøde eller begge dele.”

Sudan er et af et stadig større antal lande, hvis regeringer regulerer det at bære religiøse symboler eller udstyr, såsom hovedbeklædning for kvinder eller mænds skæg.

The Pew Research Center’s nyeste rapport om globale restriktioner på religion fastslår at, i 2011 var der 53 ud af 198 lande i studiet der havde sådanne restriktioner - en øgning på 21 lande, eller 11%, fra 2007
Sammen med regeringsregulativer forsøger enkeltindivider og grupper også at påtvinge normer for religiøs fremtoning i mange lande. Vor forskning finder at antaller at lande hvor kivnder bliver generet af individer eller grupper for at krænke religiøse normer for klædedrag er øget i de senere år.

I det seneste år i undersøgelsen over sådanne fjendtligheder i forbindelse med religiøs klædedragt viste det sig at finde sted i 50 lande (25%) herunder Sudan. Fem år tidligere blev der rapporteret om sådanne hændelser i 14 lande (7%).  

Selovm der måske ikke er en dirket årsagsforbindelse mellem regeringers regulativer og sådanne fjendtligheder vedrørende religiøs fremtoning, da viser data, at det at kvinder generes sker oftere i lande hvor det at bære religiøse symboler og klædedragt er reguleret til en vis grad af regeringen.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails