onsdag den 12. marts 2014

Putins Rusland - et efterretnings diktatur

Tidligere Sovjet spionchef hævder Putin leder et “efterretningsvæsen diktatur”   

   

Den afhopper der har haft den højeste rang fra den gamle Sovjet blok har et budskab om Vladimir Putin -- han er stadig med hjerte og sjæl en KBG agent og hans måde at tænke på har kraftig indflydelse på hans taktik for at fremme Ruslands interesser.
   
Ion Mihai Pacepa var chef for Rumæniens kommunistiske regimes efterretningsvæsen før han hoppede af til Vesten i 1978. På grund af dødstrusler har Pacepa nægtet at træde frem i offentligheden, men har kommunikeret sit budskab ud til medskribenten på hans nyeste bog: 
 


Pacepa’s medforfatter, Ronald Rychlak, talte her forleden med The Daily Caller om Pacepas holdning til at Putin har skabt et “efterretningsvæsens diktatur” i Rusland der i udpræget grad består af eks KGB agenter, og hvordan man benytter den gamle organisations taktik for at styre landet.

“For cirka 5 år siden, advarede Pacepa mig om Putin, Han siger Putin er tidligere KGB. Putin har omgivet sig med KGB folk, og det er nu i bund og grund et efterretningsvæsens diktatur,” fortalte Rychlak, professor ved University of Mississippi School of Law, til Daily Caller.

Dette er i kontrast til den opfattelse at Putin repræsenterer Ruslands nye ansigt og at man var på vej bort fra Sovjetunionens dårligdomme. For Pacepa, var den opfattelse helt forkert.

“Pacepa var på forkant med at lære mig om Putins ‘onde’ hensigter før jeg så det i nyhederne. Jeg tror at alle i dag må indrømme at det ikke er nogen god situation, men Pacepa har vidst det i lang tid.,” sagde Rychlak.

Ifølge Rychlak forklarer “misinformations” taktikken der praktiseredes af de russisk kontrollerede efterretningsbureauer, og som Pacepa også praktiserede da han var en kommunistisk spionmester, meget af hvad der foregår i Ukraine. Russiske bureauer har underlagt sig institutioner som østukrainere stoler på og har fået nogle af dem til at støtte Putins mål ved at kræve en russisk annektion. Russian President Vladimir Putin chairs a Russian government meeting in the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow March 5, 2014. (REUTERS/Alexei Druzhinin/RIA Novosti/Kremlin)

“Alle deres nyheder er blevet filtreret af russiske kilder og endog deres kirke er blevet infiltreret. Deres informationskilder har i mindst et årti, og måske meget længere været kontrolleret.” forklarede professoren. “De er blevet kultiveret, skabt og kontrolleret af Moskva.”

En af de alvorligste beskyldninger som Rychlak rettet mod Putins sikkerhedsapparat er at dette har infiltreret og øvet indflydelse på den Russisk Ortodokse Kirke med det formål at den kunne fremme Kremls interesser.

“Helt tilbage i 1960’erne begyndte Kreml at sende agenter ind i den Russisk Ortodokse Kirke, og en del at de personer er kommet helt til tops. Russerne placerede personer i disse kirker som agenter med håbet om at de ville komme frem til indflydelsesrige stillinger, og det er lykkedes for mange af dem,” fortsatte Rychlak. “Kirken er blevet ‘farvet’ som så mange andre kirker blev det under Sovjets dominans.”

Endnu et kraftigt redskab som Kreml nu benytter er den engelsk sprogede nyhedskanal Russia Today (RT) der er grundlagt og betalt af Moskva. Som  Liz Wahl’s, påpeger eksisterer RT for at fremme den russiske regerings dagsorden og kanalen repræsenterer et radikalt anderledes syn på verden når man sammenligner den med amerikanske nyhedsnetværker.

“Kanalen passer perfekt med tidigere tiders taktik. Når man ser RT, ser man helt tydeligt en side af nyhederne der er meget anderledes end det man ellers præsenteres for - uanset om det er på Fox, eller på MSNBC - så får man ikke samme perspektiv på det russiske RT TV” kommenterede Rychlak.

Bogen “Disinformation” peger på at Sovjet efterretningsvæsenet ofte samarbejdede med venstrefløjstilhængere i Vesten, såsom anti-krigs bevægelsen mod Vietnamkrigen, for yderligere at fremme USSRs interesser. Ifølge Rychlak, benytter den nuværende russiske regering stadig Venstrefløjen med det formål, idet han hævder at deres ideologi ikke ligger særligt langt fra det gamle Sovjet regimes.

“Der er stadig personer rundt om i verden, hvoraf nogle af dem aktivt samarbejder om den Sovjet-Marxistiske ideologi som vi kan se fra Putin. Andre der måske ikke bevidst samarbejder, er det man kan kalde ‘godtroende tåber’ der blot følger med,” sagde medforfatteren til “Disinfomation.”

Han er overbevist om at det er tvingende nødvendigt at USA går i færd med en informationskrig overfor den russiske føderation for at fremme amerikansk ideologi i Sovjetblokkens tidligere lande. .

“Vi i Vesten må og skal anerkende at der er en ideologisk kamp om hjerter og sjæle,” fastslog Rychlak. “Vi kan ikke blot lade stå til .....Der skal være en kampagne for sandheden.”



http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2013/11/rusland-ekspert-i-af-formidle.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails