tirsdag den 22. april 2014

Kina bliver landet med flest kristne

Kina vil blive den mest kristne nation i verden om 15 år                           
Rick Moran
       
Kina?? Boomet i antallet af konversioner har lagt sig i sporet af den boomende økonomi, samtidig med at folk søger en mening i deres liv som hverken kommunismen eller kapitalismen kan give dem.
               
Officelt er Folkerepublikken Kina en ateistisk nation, men der er hurtigt under forandring da mange af nationens 1,3 milliard mennesker søger mening og åndelig trøst som hverken kommunismen eller kapitalismen synes at kunne give.
                    
               

Antallet af især kristne menigheder er røget i vejret efter man begyndte at åbne landet da Formand Mao døde i 1976, og dermed signalerede afslutningen på Kulturrevolutionen.

Mindre end fire årtier senere mener nogle at Kina nu ikke kun er på vej til at blive verdens økonomiske nummer 1, men også den nation med flest kristne.

“Efter mine kalkulationer er Kina på vej til at blive det største kristne land i verden, meget snart,” sagde Fenggang Yang, professor i sociologi ved Purdue University og forfatter til Religion i Kina: Overlevelse og genopvågning under kommunistisk styre.

“Der vil ikke komme til at gå en generation. Ikke mange mennesker er forberedt på denne dramatiske forandring.”

Kinas protestantiske samfund, der blot havde 1 million medlemmer i 1949 har allerede overhaler de lande man almindeligvis forbinder med et evangelisk boom. I 2010, var der flere end 58 millioner protestanter i Kina sammenlignet med 40 millioner i Brasilien og 36 millioner i Sydafrika ifølge Pew Research Centre’s Forum on Religion and Public Life.

Professor Yang, en førende ekspert om religion i Kina, tror at antallet vil svulme op til cirka 160 millioner i 2015. Det ville sandsynligvis sætte Kina foran selv USA, der har cirka 159 millioner protestanter i 2010 men hvis menigheder er i nedtur.

I 2030 vil det samlede antal kristne i Kina, omfattende katolikker, ryge over 247 millioner, og dermed foran Mexico, Brasilien og USA som den største kristne menighed i verden, forudsiger han.

“Mao troede han kunne eliminere religion, Han troede han havde opnået det,” sagde professor Yang. “Det er ironisk - det er ikke sket. Det er fuldstændig faldet til jorden.”

Interessant bliver det at se, hvordan den stadig større omfavnelse af Kristendommen vil forandre Kina. Vil regeringen slå ned på de kristne, hvis de begynder at demonstrere for lidt mere uafhængighed? Jeg tror det er en sikker mulighed. Et totalitært regime tolererer kun religion dersom det er klar til at støtte den.

Den Græsk Ortodokse Kirke og Sovjetunionen, eller Den Katolske Kirke og Franco - i begge tilfælde benyttede staten kirken til at holde de trofaste i skak.

Den kommunistiske regering kan meget vel bedømme de kristne som større uromagere end andre dissidenter, og søge at begrænse væksten endnu mere. Men Kristendommen har vist sig utrolig modstandsdygtig i Kina, og ethvert træk for at hæmme dens vækst kan have en modsat virkning og føre til at endnu flere konverterer.


http://pjmedia.com/tatler/2014/04/20/china-will-become-the-most-christian-nation-in-the-world-in-15-years/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails