fredag den 9. maj 2014

Kristen Marxisme og Befrielses Teologien

Hvordan Sovjets KGB fremmede kristen marxisme

               
       
Når du ikke kan slå dem - så slut dig til dem. Det er hvad Sovjetunionen gjorde for at inddæmme Kristendommens anti kommunistiske indflydelse. I en ny bog med titlen Disinformation, afsløres en hemmelig kampagne for at miskreditere Pave Pius XII. Oveni forsøgte Sovjet at infiltrere kirken med en marxist-venlig version af Kristendommen.

Kommunisternes strategi mod kirken havde tre søjler: En propagandaoffensiv; indsættelse af indflydelsesagenter og så fremme af ‘Befrielses Teologi’ en skriftlig anti-Vesten indsats.

Disinformation er skrevet af Ion Mihai Pacepa, den højestrangerende afhopper fra Sovjetblokken, juraprofessor ved University of Missisippi. En dokumentarfilm er også skabt og udgivet med titlen Disinformation: The Secret Strategy to Destroy the West. De afslører, hvordan et hovedmål for Sovjet “aktive tiltag” var rettet mod Pave Pius XII.

“Sovjet forstod at Pius XII var en ‘dødelig’ trussel mod deres ideologi, han foragtede kommunismen lige så meget som nazismen. Derfor gik de i færd med et ‘korstog’ for at ødelægge paven og hans ry, at skabe skandale i hans ‘hjord’ og ‘gøde’ splittelser blandt de troende,” fortalte Rychlak mig i et interview.

Påstanden, at Pave Pius XII var “Hitlers Pave” stammer tilbage fra en radioudsendelse i 1945 fra Radio Moskva, eller med andre ord Sovjetpropaganda apparatet. Senere reagerede Sovjet på hans død i 1958 med en ny misinformationskampagne. Det er en hel del lettere at lyve om nogen når de ikke kan tage til genmæle.

Pacepa der var i Rumæniens efterretningsvæsen på den tid, siger Sovjet premierminister Khrushchev godkendte KGB planen februar 1960. Den fik kodenavnet “Sæde 12,” og Pacepa siger han stod som Rumæniens repræsentant for den. Han giver nu detaljer om sin indblanding til offentligheden.

At denne plan mod Pave Pius XII afsløres er ikke kun vigtigt som historisk analyse. Den lærer os en vigtig lektion om den effektivitet, hvormed fjendtlige operationer for at få indflydelse virker og uden tvivl stadig foregår.

“Den fortæller os at misinformationseksperter kan overbevise os om alt. De tog en person der ellers var vidt og bredt anerkendt som en jødernes, og andres,  forkæmper - en der var foragtet af Adolf Hitler - og så overbeviste de verden om at han en ægte kolloboratør,” sagde Rychlak.

Andet trin i KGB’s anti-kirke strategi var at øve indflydelse på som de ikke kunne knække ved at benytte Østblokkens kirker, især Den Russisk Ortodokse Kirke.

KGB afhopperen Vasili Mithrokin havde et hemmeligt direktiv med i 1961 om at infiltrere Den Russiske Ortodokse Kirke. Man havde til hensigt at plante agenter der kunne øve indflydelse og som kunne få skubbet de “reaktionære” og “sekteriske” kirkemedlemmer ud som man anså som trusler mod kommunismen.

Mithrokin kom med oplysninger om et hemmeligt møde med senior Østblok efterretningsofficerer i Budapest i juli 1967. To KGB officerer gav instrukser vedrørende “arbejdet mod Vatikanet; metoder til at stille Vatikanet og dets støtter i et dårligt lys; og metoder til at påpege splittelser inden for Vatikanet og de kapitalistiske lande.”

Pacepa beviser denne operations succes med adskillige eksempler. For eksempel, i januar 2007 måtte den nyligt udnævnte ærkebiskop i Warszawa trække sig efter afsløringer af, at han havde været hemmelig kollaboratør med det polske efterretningsvæsen under Den Kolde Krig.

Rychlak sagde at Sovjets indsatser for at få indflydelse på protestanter også var et mål. I 1944, oprettede Sovjet All-Union Council of Evangelical Christian Baptists, nu omdøbt til Union of Evangelical Christian Baptists of Russia.

Præsidenten for Institute on Religion and Democracy, Mark Tooley, har skrevet om kommunisternes brug af World Council of Churches.  Han bemærker at hundreder af protestantiske og ortodokse kirker var tilknyttet og hældte mod Sovjets linje og endog gik så langt som at finansiere marxistiske guerillaer.

Det tredje skridt var at fremme en anti kapitalistisk, anti-Vesten udgave af Kristendommen. Hvis KGB ikke kunne eliminere Kristendommen ræsonnerede man det var bedre at manipulere den. ‘Befrielses Teologien’ blev født.

Pacepa husker at have hørt Khrushchev sige i 1959, “Religion er folkets opium, så lad os give dem opium.” Hans siger åbenlyst, at ‘Befrielses Teologien’ er “opfundet af KGB.” Han har førsthånds kendskab til hemmelige rumænske agenter der er blevet sendt til Latinamerika for at sprede ‘budskabet’ blandt de religiøse masser.

Pave Johannes Paul II fik en komite i Vatikanet til at undersøge ‘Befrielses Teologien’ i 1984. dokumenterer Pacepa i en artikel i 2009 FrontPage. Den konkluderede at det var en blanding af “klassekamp” og “voldelig Marxisme.”

Robert. D. Chapman skriver i International Journal of Intelligence and Counterintelligence:

“Uden tvivl er ‘Befrielses Teologiens doktrin en af det mest vedholdende og magtfuld fra KGB hovedkvarteret. Doktrinen opfordrer de fattige og undertrykte om at lave oprør og skabe en kommunistisk regering, ikke i Marx’ navn, men som en fortsættelse af Jesu Kristi arbejde, en revolutionær der var imod økonomisk og sociale diskrimination.”

I mit interview med Rychlak, Pacepa’s medskribent på Disinformation, bemærkede han at at bogen er skrevet i dag har et formål. For disse strategier den redegør for er stadig i brug.

“Da nazismen blev fjernet fra Tyskland havde vi afnazificerings panler...Det skete aldrig da Sovjet faldt. De samme mennesker stod for styret,” sagde Rychlak.

Han fortsatte, “Kendsgerningen er at dagens Rusland ledes af en tidligere KGB officer, der er omgivet af gamle kolleger. Vi ser i dag på den første supermagt under ledelse af efterretningsofficerer.”

Pacepa forsøger at vække Vesten således at man kan indse hvordan Vestens fjender, herunder ham selv i fortiden, udnyttede Vestens svagheder. Det er ikke let at indrømme at man er blevet manipuleret eller endog ‘besejret’ på sin vis, men Vesten skal gøre det, ellers sker det igen.  

This article was sponsored by the Institute on Religion and Democracy.
About Ryan Mauro
Ryan Mauro is a fellow with the Clarionproject.org, the founder of WorldThreats.com and a frequent national security analyst for Fox News Channel. He can be contacted at ryanmauro1986@gmail.com.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails